GO'

Tvillingerne Magnus og Silas er på landsholdet i kopstabling: Kan du følge med?

De to brødre er under to sekunder om at stable tre tårne af ni kopper og pille dem ned igen. Imponerende.

Magnus og Silas Palner Strand er 11 år og tvillinger. Og så dyrker de en gangske speciel sportsgren. 

Stacking, hedder den sportsgren. Og stacking går i al sin enkelthed ud på at stable kopper på tid. Se hvor lynende hurtigt det går i videoen øverst i artiklen. 

- Man har ni kopper. Man skal stable dem op og ned. Og man kan også have tolv kopper. fortæller Magnus, inden han i lørdagens Go' Morgen Danmark giver sig til at demonstrere for vært Puk Elgaard.

Begyndte i frikvarterene 

Selvom stacking ikke er udbredt, så er det faktisk ikke nogen ny sportsgren. Ifølge dansk sportsstackings hjemmeside, stammer stacking fra 1980'ernes Californien, hvor en gruppe elever begyndte at stable kakaokopper i frikvarterene. Og det fangede en idrætslærers opmærksomhed, som indrettede spillet til en rigtig sport med udstyr, regler og konkurrencer. Der spilles med almindelige kopper, dog med én alligevel ret vigtig undtagelse: Der er hul i bunden på dem. 

- Det er så de glider fra hinanden og ikke hænger sammen, forklarer en af tvillingerne, Silas.

Her kan du se de to drenge i en særlig gren af stacking, to-og-to:

Værsgo at stable derudad: Se, hvor hurtigt det går

Blandt de bedste

De to tvillinger ligger helt i top på den danske stackingrangliste. De er begge under to sekunder om at stable ni kopper og pille dem ned til tre stablede tårne igen. Magnus er den 8. bedste stacker i Danmark, mens Silas er nummer fem. 

- Man skal prøve sig frem, og så skal man bare blive ved og ved og ved, siger Magnus, og Silas tilføjer, at han i weekenderne godt kan komme op på at øve seks til syv timer om dagen. 

Sidste måned deltog Magnus Palner Strand i VM i stacking. I den disciplin med ni kopper - den såkaldte 3-3-3 - fik han en femteplads, og i den med tolv kopper - 3-6-3'eren - fik han en tredjeplads. Samlet fik han en 21-plads. 

Her kan du se hele interviewet med de to topdygtige drenge.