Livsstil

Se Kathrines store forvandling: Er dette virkelig den samme pige?

Kathrine Jonsbak har hele sit liv haft en yoyo-vægt, men så fik hun en fedmeoperation. Nu donerer hun sit tøj til et godt formål.

Igennem sin barndom var Kathrine Jonsbak flere gange på julemærkehjem, fordi hun vejede for meget. Den første gang var hun 8 år og var der kun et par dage, før hun fik hjemve og måtte tage hjem igen.

Lige siden dengang har Kathrine Jonsbak først tabt sig for så at tage på igen. Det blev især slemt, da hun var 24, og hendes mor fik kræft. I 2014 fik Kathrine Jonsbak en søn og besluttede sig for, at livet som en stor pige skulle være slut. Derfor fik hun foretaget en fedmeoperation.

- Det har været benhårdt, men det hele værd. Jeg har tabt 66 kilo indtil videre.

- Nu kan jeg tumle rundt med min søn. Jeg kan prøve alle forlystelser i Tivoli, jeg kan sætte mig i et flysæde uden at være bange for, at jeg ikke kan lukke bæltet, og der er faktisk folk, der sætter sig ved siden af mig i toget og bussen. Og så kan jeg købe tøj i butikker, der henvender sig til kvinder i 'normal' størrelse, fortæller hun.

Se Kathrine Jonsbaks forvandling i videoen øverst i artiklen. 

Kæmper stadig

Katrine Jonsbak kæmper stadig med vægten, men kampen er blevet meget lettere efter operationen.

- Det er jo kun min mave, der er opereret. Ikke mit hoved. Så når jeg ser i spejlet, ser jeg stadig pigen på 150 kilo, siger hun.

Det er jo kun min mave, der er opereret. Ikke mit hoved. Så når jeg ser i spejlet, ser jeg stadig pigen på 150 kilo. 

Kathrine Jonsbak

For at sætte en form for punktum for sin lange kamp, er ambassadør for 'Smid tøjet' og træningsekspert Henrik Duer taget med Kathrine Jonsbak ud for at donere sit gamle tøj. Det har hun valgt at donere i forbindelse med 'Smid tøjet'-ugen, som er en uge, hvor Coop, Røde Kors og TV 2 i samarbejde sætter fokus på velgørenhed.

Vil du også donere dit tøj, kan du finde et sted tæt på dig HER

Donerede også sit for store tøj

Også 41-årige Flemming Mortensen har også doneret sit nu alt for store tøj. Da han fik sin søn som 39-årig, vejede han 128 kilo. Her gik det op for ham, at hvis han skulle have en god fremtid - blandt andet med sin lille søn - så skulle han i gang med at tabe sig.

- For to år siden vejede jeg 128 kilo. Og på et tidspunkt tænkte jeg, at jeg ikke skulle være 40, fed og færdig, fortæller Flemming Mortensen.

På et tidspunkt tænkte jeg, at jeg ikke skulle være 40, fed og færdig.

Flemming Mortensen

Flemming Mortensens vejede 118 kilo, da hans søn var et år. Da tog han en drastisk beslutning og fik fat i en professionel bodybuilder. Det betød, at han på syv måneder gik fra at veje 118 kilo til at veje 89 kilo. Ud over det fik han også en sixpack som 40-årig. Men vigtigst af alt kunne Flemming Mortensen være en rigtig far for sin søn. 

- Det mest vigtige er, at jeg har energi til at lege med min søn, fortæller han.