Livsstil

Børnefamilie sælger huset og køber enkeltbillet: Derfor flytter vi til Caribien

Familien Lebech Hoe skal til at drive en restaurant i tropiske omgivelser i Den Dominikanske Republik.

En børnefamilie fra Horsens kaster sig snart ud i noget, de fleste kun tør drømme om.

De har solgt huset, købt en enkeltbillet til Den Dominikanske Republik og fundet en international skole til børnene. 

Om lidt over en måned begiver de sig ud på deres livs tropiske eventyr, når de skal drive en restaurant i caribiske omgivelser. En spontan beslutning, der blev truffet under en måneds ferie til Den Dominikanske Republik i februar.

Det fortæller familien i 'Go' morgen Danmark'.

- Der skete rigtig mange ting på den rejse, som gjorde, at 'det skal vi igen'. Men vi var bare ikke klar over, at det var for at flytte derned, siger Ann Cathrine Lebech Hoe, der arbejder som Partner Relations Manager. 

Yes, you can!

Den danske familie består af to voksne og to børn, og de fandt et tilfældigt hotel gennem hjemmesiden Airbnb under deres ferie. Det skulle blive starten på deres nye liv.

Vi var her for at slappe af og vi skulle ikke til at rode med at drive restaurant.

Thomas Lebech Hoe

Da de ankommer til hotellet, får de at vide, at dem, der driver den tilhørende restaurant er blevet opsagt. 

En dag snakker Ann Cathrine så med ejeren. 

- Så siger jeg - for sjov til at starte med - "måske skal vi køre det her sted"? Og så siger han bare: "Yes, you can!" (Ja, det kan I godt! Red.)

Men da Ann Cathrine fortæller ægtefællen om idéen, reagerer han ikke helt på samme optimistiske måde. 

- Det gad jeg ikke. Det synes jeg, var en dårlig idé. Vi var på ferie, vi var her for at slappe af og vi skulle ikke til at rode med at drive restaurant. Det kunne jeg ikke lige overskue til at starte med, så det blev et nej tak herfra, siger Thomas Lebech Hoe, der til daglig arbejder som kok.

Stressende dagligdag

Men Ann Cathrine gav ikke op så let. Hun kunne ikke sove og udfærdigede derfor en plan for et nyt tropisk familieliv fra hotelværelsets toilet om natten.

Her fortæller hun om, hvad der motiverede hende til beslutningen: 

- Når man er på ferie sammen, og så tæt på sine børn og sin familie, så får man lyst til at gøre noget andet. Der er nogle nye ting, der går op for én. Ens dagligdag derhjemme er stressende. Vi afleverer vores børn hver dag i skole og institution og tager på arbejde for at stresse hjem og hente dem.

Thomas ser planen næste dag - og her begynder han at synes som idéen.  

- Vi vælger at sige, at hvis vi sælger huset, så kan vi gøre det, siger Ann Cathrine Lebech Hoe. 

Huset bliver hurtigt solgt og det samme gælder andre af familiens ejendele.

- Det, vi sælger, er det vi har at starte op med. Vi solgte vores hus, så det gik nogenlunde i nul. Så det er ikke fordi, vi har en rig onkel nogen steder eller vi har en masse penge på kistebunden. Vi låner ikke nogen penge til tage af sted. Vores mission er også at bygge noget op sammen, siger hun.

Familien vil derudover gerne ansætte lokale medarbejdere, "så vi også er med til at skabe en vækst" i nærområdet.

Kan ikke lige komme forbi til kaffe

Familien er klar over, at der er visse ting, de går glip af ved at være på den anden side af jorden - på trods af internet og Skype. 

- Man kan ikke lige besøge sin farmor og farfar og mormor og morfar en lørdag eftermiddag til en kop kaffe, men vi får nye venner og vores børn får nye venner, og vi får et helt nyt liv, siger Thomas Lebech Hoe.

Det nye liv giver familien mulighed for at få nogle helt andre oplevelser, fortæller Ann Cathrine.

- Det at kunne give vores børn et nyt sprog, en ny kultur, indsigt i en helt ny verden, det kan du overhovedet ikke betale dig fra. Det kan vi ikke uddanne vores børn til herhjemme, så det giver noget nyt. 

- Det her med at rive det danske familiemønster op og sige: I stedet for, at vi sidder og kigger på hinanden om 10 år og tænker "’hvorfor gjorde vi det ikke – nu gør vi det," siger hun i 'Go' morgen Danmark'.

Den 29. maj rejser familien derfor med enkeltbillet til Den Dominikanske Republik.