Nicolai fra BS-program uddyber: Derfor kastede jeg med en kokosnød

Det var en kombination af varme, nederlaget og generel udmattelse, der gjorde Nicolai frustreret.

Det startede ellers godt, selv om teknikken og røgudviklingen måske haltede.

37-årige Nicolai Svendsen og makkeren Andreas får nemlig til at begynde med gang i et bål under tredje afsnit af 'BS & Manddomsprøven'.

Men anden gang de skal forsøge sig med at tænde et røgfyldt signalbål i middagsheden, vil det ikke lykkes, og da Nicolai bliver sendt afsted for at finde mere brændbart materiale, bliver han frustreret.

- Vi kunne ikke få gang i bålet, der var 40 grader varmt og vi havde stået der i lang tid. Da vi så skulle ind for anden gang, ser jeg det som en konkurrence, og så blev jeg sur på mig selv - det gik så ud over en kokosnød, fortæller Nicolai til TV 2.

Irritationen over at tabe konkurrencen får ham til først at slå på en kokosnød og derefter at kaste den mod et træ.

Han mente, det var nytteløst at spilde mere tid på bålet, da de andre hold allerede havde fået gang i deres.

- Jeg manglede ekstra power og energi og så vil man gerne drikke et iskoldt glas vand, men i stedet får man en tår varmt vand. Så sidder man derude og steger, og så reagerede jeg dumt, siger han.

Fakta om de otte mænd i 'BS og manddomsprøven'

Andreas, 25 år, sygeplejerske, Aalborg

Nicolai, 37 år, ledig, Frederiksberg

Peter, 40 år, tømrer, Gram

Paw, 42 år, sygeplejerske, Esbjerg

Per, 30 år, bankrådgiver, Virum

Søren S, 45 år, selvstændig, Kværndrup, Fyn

Søren K, 47 år, tjenestemand hos BaneDanmark, Hørning

Steffen, 46 år, fængselsbetjent, Nørre Broby, Fyn

Vil helst vinde

Nicolai deltager helst kun i konkurrencer, hvis der er gode vinderchancer i det, han skal foretage sig.

- Jeg kan virkelig godt lide at konkurrere mod mig selv, for så skal jeg præstere noget over mig selv, men jeg er ikke så god til at konkurrere mod andre, for jeg er ret dårlig til at tabe. Derfor er det ikke alle konkurrencer, jeg deltager i, det er kun dem, jeg tror jeg kan vinde, fortæller han.

Derfor tager han generelt heller ikke del i væddemål, da "det er spild af penge, medmindre jeg ved 100 procent, at jeg vinder".

Efter bål-hændelsen tager BS Christiansen en snak med Nicolai om, hvordan han kommer videre i en mere positiv retning.

Blandt andet sidder minder fra fortiden om at blive sammenlignet med storebrorens succeser stadig i ham.

Ifølge BS prøver Nicolai at beskytte sig selv med sine handlinger, og han skal forsøge at slippe forventningen om, at der vil ske noget negativt.

- Hvis man ikke føler sig godt behandlet, prøver man gerne at gøre noget for at hævde sig, og det er lidt synd, fordi sådan er du slet ikke. Du er et dejligt, kærligt menneske, der simpelthen har fået nogle tæsk. Øv dig i, at hver gang, der er noget fra fortiden, så sig ”det er jeg ovre, nu skal vi videre’, siger BS Christiansen blandt andet i programmet.

Nicolai kan godt følge tankegangen.

- Jeg sætter mig selv i dumme situationer, fordi jeg beskytter mig selv, og det er ikke altid hensigtsmæssigt.

Lærerigt at se sig selv

Det har især været lærerigt at se sig selv på tv efterfølgende, fortæller han.

- Når jeg ser det med egne øjne, kan jeg godt se, hvad Dorthe (Nicolais hustru, red) har sagt til mig de sidste 16 år.

Han fortæller samtidig, at han har rykket sig på visse punkter efter at have været afsted på ø-udfordringen med BS og de andre gutter - andre punkter arbejdes der stadig på.

- Jeg har ikke den samme frygt mere for absurde ting som edderkopper. Den slags er væk. Men jeg kæmper stadig med mig selv og mit eget selvværd. Jeg havde regnet med, at jeg skulle vise hele verden, at jeg var lidt sejere end som så, og så ser man mig i stedet kaste op, og i tredje afsnit er jeg så ved at gå ud at mit gode skind og tæske skoven, siger han.

Der er dog sket en ændring i Nicolais liv, som er gået hen og er blevet permanent. Smøgerne er nemlig lagt på hylden, og det har de været siden januar.

Se det tredje afsnit - eller snigpremieren på fjerde afsnit af 'BS & manddomsprøven' lige nu på TV 2 Play.