Livsstil

Haveekspert: Sådan vælger du de rigtige sommerblomster

Tager du også på planteskole, og kommer hjem med bilen fuld af de "forkerte" blomster. Så er her fire god råd.

"Når jeg træder ind i et plantecenter, er det ligesom at komme ind i en slikbutik", siger Anja Barfod, der er gartner i TV 2-programmet 'Vores haver, vores vej'.

Derfor følger Anja altid disse fire gode råd, før hun starter bilen og kører afsted.

Det er nemlig ikke lige meget, hvilke blomster du kommer hjem med. Du har måske købt for mange eller for få blomster. Du er måske kommet hjem med blomster, der skal have fuldt sollys, selvom dit bed ligger i skyggen. Eller også kan planterne ikke vokse i den jord, du har i din have.

Lav altid en huskeliste

Derfor råder Anja Barfod dig til, at lave en huskeliste før du drager afsted.

"Når du laver en huskeliste, er du sikker på, at du kommer hjem med de rigtige blomster, så du ikke skal afsted til plantecenteret senere på sommeren, fordi alle dine blomster er døde", siger Anja Barfod.

Anja Barfods fire gode råd:

1. Hvilke planter skal jeg have?

2. Hvor skal planterne stå?

3. I hvilken jord skal planterne vokse?

4. Skal planterne stå i direkte sol eller skygge?

Sommerblomster eller stauder?

Sommerblomster blomstrer hele sommeren, men dør når frosten kommer. Derfor kan du overveje, om du vil inverstere i et par stauder. Stauder har en kortere blomstringsperiode, men til gengæld overlever de vinteren og skyder igen til næste forår.

"Er du i tvivl om blomstringsperioden, er det altid en god idé, at læse det lille skilt, der følger med planten, når du køber den", slutter Anja Barfod.