Drikker øl under træningen: - Det kan jeg ikke lave om på, så kommer de ikke

Ulsted Boldklub er blevet kåret til landets dårligste fodboldhold. TV 2 har prøvet at finde frem til opskriften bag holdet.

En lille 'stærk', et par skiver franskbrød med leverpostej og en pausebajer.

Det tyder på at være opskriften på det hold, der på det seneste er blevet omtalt som landets dårligste fodboldhold. Holdet kommer fra Ulsted Boldklub og har hjemme i Nordjylland.

Her er det spillere som 'Hvide', Benjamin 'Mata', 'Bommer' og flere andre, der i TV 2-programmet 'Ulsted Boldklub' viser deres talent indenfor Danmarks yndlingssport - nemlig fodbold. Journalisten Mogens Jørgensen fra TV 2 Nord har fulgt spillerne og skriver løbende om holdets nederlag på TV 2 Nord.

TV 2 har kigget på nogle af spillernes kostvaner op til en kamp og vendt dem med træningsekspert Henrik Duer. Og der er vist ikke nogen tvivl om, at vi formentlig har fundet en del af opskriften på, hvordan man bliver Danmarks dårligste fodboldhold.

Du kan allerede nu se de første fem afsnit med 'Ulsted Boldklub' på TV 2 PLAY.

Er dette opskriften på landets dårligste fodboldhold?

 1. En 'stærk' inden kampstart

  For at få ordentligt gang i bentøjet hos nogle af de ældre spillere på holdet, så tager spillerne i Ulsted Boldklub en lille 'stærk', inden de skal i gang med dagens kamp. 

  - Det er langt fra noget, som man kan anbefale, siger træningsekspert Henrik Duer. 

  - Det kan sløve ens reaktionsevne. En ting er, at det går ud over spillernes evne til at reagere på banen, så kan det i værste tilfælde gå galt, hvis man kommer for sent til en tackling.

  Der er aldrig sket større uheld, hvor en Ulsted-spiller er kommet for sent i tackling, der er endt fatalt. Dog er forsvarsspillerne i flere omgange kommet lige lovligt sent ind i en tackling. Det har blandt andet været med til, at de modstanderne har fået et stort antal straffespark.

 2. Hvidt brød med leverpostej

  Den anden ingrediens til Danmarks dårligste fodboldhold er den middag, som holdet altid har inden deres kamp. Her står træneren for at fylde spillernes maver godt op med mad, inden de skal spille en kamp. I dette tilfælde med 3 kilo leverpostej på hvidt franskbrød.

  - Det er stik imod, hvad man plejer! Et stort måltid inden en kamp er langt fra noget, man anbefaler. Det kan give ubehag i maven og kan gøre spillerne utilpas på banen, fortæller Henrik Duer. 

 3. Øl under træningen

  Man siger, at øvelse gør mester, så måske ville Ulsted Boldklub vinde mere, hvis de stillede op i en konkurrence, hvor man skulle drikke øl. Den tredje ingrediens er nemlig de øl, som spillerne får under træning. 

  - Det kan jeg ikke lave om på, så kommer de ikke, siger træner Mikael Simonsen. 

  Øl er alkohol, og derfor går en øl under træning også ud over spillernes reaktionsevne. 

  - Jeg ville være bekymret, hvis de var elite-udøvere. Der er masser af energi i en øl, men alkohollen har en negativ effekt, så øllen bidrager på ingen måde med noget positivt, siger Henrik Duer.

 4. Øl efter kampen

  Selvom der sjældent er sejre af fejre i den nordjyske boldklub, så afholder det dem ikke fra at drikke en øl eller to efter kampen. Det er nemlig hyggen, det handler om. 

  - Når de spiller på det niveau, så betyder det ikke noget. Var man elitespiller kan det gå ind og ødelægge restitutionen. '3. halvleg' er jo en del af hyggen, siger Henrik Duer. 

  På en måde taber Ulsted Boldklub-spillerne både på banen og sundhedsfronten, når de drikker en øl efter træning.

  - Det, de har tabt ved at spille kampen, har de taget på igen at ved indtage alkohol. 

 5. Cigaretter - både før, under og efter kampen

  Cigaretter kan ikke undgå at blive en del af opskriften på Danmarks dårligste fodboldhold. Flere af spillerne ryger nemlig fast. Og det gælder ikke kun før og efter en kamp - men også under. 

  - Det er jo ikke noget man anbefaler til seriøse sportsfolk. Men på deres niveau betyder en cigaret nok ikke det store. 

  - Det kan højst have indflydelse på spillernes kondition (den mængde af ilt, som spilleren kan indtage, red.), siger Henrik Duer.

 6. Kamp med tømmermænd

  Var man professionel fodboldspiller ville man være blevet smidt på porten, hvis man dukkede op til en kamp med tømmermænd. Det er ikke desto mindre, hvad to Ulsted spillere gjorde. Og så var det endda træneren, der havde drukket dem fulde aftenen forinden. 

  - Man bliver kun dårligere med tømmermænd. Motivationen er ikke i top, man har måske ondt i hovedet og kvalme, og så har man sikkert sovet dårligt, siger Henrik Duer. 

  Ikke desto mindre blev ovenstående spillere rost af TV 2 Nords kommentator Hans Peter Rytter.

  - Det kunne godt være, at han skulle gå i byen inden hver kamp, for jeg har aldrig set ham løbe så meget, siger kommentatoren om spiller Mathias Nielsen.

Henrik Duers gode råd

Efter træningsekspert Henrik Duer er blevet bekendt med de ingredienser, der gør Ulsted Boldklub til Danmarks måske dårligste fodboldhold, så kommer han med en række råd til spillerne, hvis de gerne vil blive det næstdårligste hold i Danmark.

- Lad være med at drikke alkohol inden kampen - det er for tåbeligt. Det går ikke kun ud over dem selv, men potentielt også ud over modstanderen. Så lad være med det.

Og så til frokost på kampdagen.

- Hvis de skal stå bomstille på banen kan de sagtens spise flere madder med franskbrød og leverpostej. Men skal de igang med at løbe er det ikke sjovt med de madder skvulpende rundt i maven.

- Spis i stedet en let og kulkydratholdig frokost fire timer inden kampstart. Måske et lille æble kort inden. Og brug så halvlegen på at genopbygge væskebalancen, råder Henrik Duer.

Har vundet én kamp

Det skal dog også nævnes, at Ulsted Boldklub har vundet én kamp i denne sæson. Det var en kamp mod de lokale rivaler Langholt Sportsklub, hvor holdet vandt med cifrene 4-1.

- Jeg kan slet ikke beskrive, hvordan det var. Altså, det er fremragende, fortalte cheftræner Michael Simonsen efterfølgende i 'Go' aften Danmark'.

Faktisk skal det også nævnes, at sejren kom på den dag, hvor holdet havde indtaget flere kilo leverpostej inden kampstart. Så måske kan dette være til inspiration for andre sportsudøvere.

Har du lyst til at følge med i Ulsted Boldklubs færd, kan du gøre det på deres facebook-side, på TV 2 Nords hjemmeside eller på TV 2 PLAY.