Livsstil

I dag begynder eventyret: Børnefamilie har pakket kufferterne til nyt caribisk liv

Familien Lebech Hoe rejser i dag til Den Dominikanske Republik for at drive restaurant og hotel.

Hvad pakker man i kufferten, når man som børnefamilie flytter til Caribien?

Bertil på fem år har valgt at fylde sin op med Lego, mens otteårige Andrea blandt andet medbringer lyskæder til det nye værelse, fire bikinier og lakridser.

Cirka 100 kilo bagage er fordelt over familien Lebech Hoes otte kufferter og fire gange håndtasker - her gemmer der sig også personaletøj, diabetesmedicin, 10 tuber solcreme, knive til køkkenet, surdej, billeder af venner og familie, kortspil, 30 par solbriller og alt muligt andet, de forventer at bruge i deres nye solskinstilværelse.

Solbrillerne bliver en del af uniformen på den restaurant, de skal drive i Den Dominikanske Republik.

Mavefornemmelse

Ændringen af livsstil er resultatet af en spontan beslutning under en måneds ferie i Caribien i februar - og da Ann Cathrine Lebech Hoe tidligere har arbejdet som tjener og Thomas Lebech Hoe er uddannet kok, var det ikke en fjern tanke.

- Vi har aldrig drømt om det her, men vi fik en idé og en rigtig god mavefornemmelse. Vi har tit snakket om, at "når vi får en restaurant, så skal der være det og det". Så lige pludselig kom der den her mavefornemmelse og tilfældighed, fortæller Ann Cathrine Lebech Hoe til TV 2.

- Da vi så kommer hjem og tænker det igennem, kunne jeg godt mærke, at jeg glæder mig til at lave noget andet og ikke have en dagligdag, som er så logistikkrævende. Man afleverer og henter børnene, hvor man jager med dem. Jeg glæder mig til, at der ikke skal være hele det der jageri, siger Ann Cathrine, der arbejder som Partner Relations Manager i Danmark.

Som et slags udgangspunkt har familien afsat et år til eventyret, "men nu må vi se, hvad verden byder på".

Huset er i hvert fald blevet solgt, en international skole er fundet til børnene, og der er blevet taget afsked med legekammerater, venner, familie og kolleger.

Søndag eftermiddag flyver de fra Billund til hovedstaden Santo Domingo via Frankfurt. Herefter skal familien bo i en lejlighed på cirka 60 kvadratmeter og drive både et mindre hotel og en restaurant nær sand og vand i byen Boca Chica. 

Ekstra krammer

Ann Cathrine Lebech Hoe fortæller, at familien har sommerfugle i maven, men de er også fortsat opmærksomme på udfordringerne ved at flytte til et nyt land og en ny kultur. 

- Der er ingen tvivl om, at det ikke er den rene romantik. Der vil være op- og nedture. Vi skal bare være særligt opmærksomme på, hvornår især vores børn har brug for en ekstra krammer, siger Ann Cathrine Lebech Hoe, der som sin største bekymring ved beslutningen nævner frygten for, at der sker børnene noget.

-  Men det kan der jo også i Danmark, når de cykler i skole, og de skal have lov til at gå til sport og den slags. Jeg skal også vænne mig til, at jeg skal give slip, fortæller hun.

Jeg håber, vi kan komme ned i gear og være sammen som familie

Ann Cathrine Lebech Hoe

Parret har indgået et lokalt partnerskab og hensigten er at ansætte flere kokke og tjenere, så Ann Cathrine og Thomas Lebech Hoe ikke selv bliver en del af vagtplanen.

- Jeg glæder mig til, at det ikke er det stress og jageri, og jeg kan mærke, at jeg har en god følelse omkring det her. Jeg kunne ønske, at flere danskere stoppede op og tænkte over, hvad der er vigtigt. Er det vigtigt, at jeg får den her løn eller er det vigtigere, at jeg går ned i tid, så jeg kan få mere tid til mine børn? Jeg håber, vi kan komme ned i gear og være sammen som familie, siger hun.

Øverst kan du se et 'Go' morgen Danmark'-indslag fra 22. april, hvor familien fortæller om, hvorfor de flytter til Caribien. Herunder giver Ann Cathrine Lebech Hoe en rundvisning fra den sidste nat i deres gamle hjem i Gedved ved Horsens.