Livsstil

Sådan har eksmillionæren det i dag: Jeg kæmper stadig for at få det til at køre rundt

Selv om det har været en hård omgang, fortryder den tidligere millionær Anne Mette Beckmann ikke, at hun flyttede fra Portugal til Danmark.

Anne Mette Beckmann har de seneste tre mandage inviteret seerne med ind i hendes til tider ret kaotiske liv.

Svært udfordret af at måtte acceptere, at tilværelsen formentlig ikke bliver luksuriøs som i gamle dage, spadserer hun fra jobcenter til kommunen for at få penge fra det offentlige.

Men hvordan er det så gået, siden optagelserne til 'Millionær på bistand' stoppede i vinter? Anne Mette Beckmann fortæller til TV 2, at hun stadig kæmper for at få det hele til at køre rundt. Det påvirker humøret.

- Jeg har været langt nede, og det er stadig meget op og ned.

Og det hjælper bestemt ikke på Anne Mette Beckmanns humør, at de omkring 6.000 kroner ikke er nok til at leve 'the good life' - eller få en bolig i København eller Nordsjælland for.

- Det er nærmest umuligt at klare sig i Danmark for det beløb, jeg får. Mit liv kan desværre langt fra løbe rundt.

Trængte sig på

Anne Mette Beckmann fortæller, at hun derfor stadig bor hos venner, hvilket hun ikke føler, hun kan blive ved med særlig længe. Flere gange har hun følt, at hun måtte pakke sine ting og rykke ind hos andre venner, fordi hun følte, hun trængte sig på.

- Jeg synes, at venner skal hjælpe hinanden så meget som muligt - hvorfor er man ellers venner? Jeg har gamle venner og familie, som jeg holdt meget af, men som jeg nærmest ingen kontakt har med i dag. Det er jeg ved at komme over.

At hendes venner kun inviterer på korte besøg, så vi eksempelvis, da et vennepar takkede for besøget og sendte hende videre. Du kan se, hvordan det foregik i klippet herunder.

I 'Millionær på bistand' ser man flere situationer, hvor Anne Mette Beckmann kæmper for ikke at lade sig slå ud. Derfor har TV 2 spurgt hende, om hun i bakspejlets klare lys stadig synes, at det var en god idé at rejse til Danmark. Til det svarer hun:

- Ja, det var det rigtige at tage til Danmark, selv om det har været meget hårdt og stadig er det. Der har været mange skuffelser, men heldigvis også mange gode oplevelser.

Oplevelserne har ifølge hende selv fået hende til at vokse, og selv om Anne Mette Beckmann er 61 år, føler hun, at hun har lært en masse ved at skulle stå på egne ben.

Hun afslører også, at der ikke er en mand i hendes liv, og at hun 'absolut heller ikke er på udkig efter en'.

Nød det gode liv

Anne Mette Beckmanns morfar Claus Dambæk var uddannet ingeniør og flyttede til Portugal, hvor han blev udnævnt til direktør for bygge- og anlægsvirksomheden Højgaard & Schultz' afdeling i landet. Og hendes farfar Johan Beckmann byggede en shippingvirksomhed op i Portugal. Begge tjente mange penge, og derfor har hverken hendes forældre eller hende selv været nødt til at gå på arbejde. Anne Mette Beckmann har heller ingen uddannelse.

- Jeg gik på stranden, så til middag med venner, så på natklub oftest hele natten, og så gjorde jeg det samme næste dag.

- Når man ikke behøver arbejde for at tjene penge, så fristes man til at læne sig tilbage og nyde det gode liv, fortæller Anne Mette Beckmann om sit liv i TV 2-programmet 'Millionær på bistand'.

Luksuslivet er slut

Men revolutionen i Portugal i 1974 fik alvorlige konsekvenser for Anne Mette Beckmanns forældre. Det kommunistiske styre nationaliserede nemlig familiens værdier, hvilket tvang dem til at leve af deres sidste opsparrede penge.

Efter Anne Mette Beckmanns far døde i 2007, var der pludselig tomt på kistebunden, og Anne Mette Beckmann og hendes nu afdøde mor måtte klare sig for deres pensioner.