Fodbold

Træneren for Danmarks dårligste hold: Mine spillere minder om stjernerne

Som spiller på Ulsted-holdet kommer man næsten ikke længere væk fra spillerne i Superligaen eller Champions League. Og dog.

Det er nu tæt på at være en kendsgerning, at Ulsted Boldklub kommer på sidstepladsen i Nordjyllands serie 6. 

Derfor kommer spillerne på holdet næsten ikke længere væk fra de fodboldspillere, der til hverdag spiller i de professionelle ligaer som Superligaen i Danmark eller den internationale turnering Champions Leauge, hvor europæiske tophold kæmper om den mest prestigefyldte pokal for klubhold. 

Og det er da heller ikke et klubhold, træner Mikael Simonsen vil sammenligne Ulsted Boldklub med. Det er tværtimod et landshold, der endnu ikke har opnået kvalifikation til hverken EM eller VM i fodbold. 

- Det må være Færøerne i gamle dage. De tabte og tabte - og vandt sjældent. Og så har folk glemt vores navne om to år. 

- Men man holdt med Færøerne alligevel, siger Mikael Simonsen til TV 2. 

Se andet afsnit af 'Nordjyllands dårligste fodboldhold' i aften klokken 21.25 på TV 2. 

Men der er alligvel dele af Ulsted-spillernes spil og personligheder, der godt kunne minde om forskellige professionelle fodboldspillere. Vi har fået træner Mikael Simonsen til at udpege de af Ulsted-spillerne, der minder mest om fodboldspillere som Stig Tøfting, Ronaldinho, Bendtner og Zlatan.

Det er vist ikke til at komme uden om stjernen Zlatan Ibrahimovics store ego - han ved udemærket, at han er god. Og topscorer Michael Kauslund ved også godt, at Ulsted Boldklub får svært ved at score mål uden ham. 

- Michael Kauslund må være Zlatan, for han har sagt, at hvis ikke han må spille angriber, så vil han slet ikke spille, siger Mikael Simonsen.

Lillebroderen Niklas Kauslund får til gengæld titlen som holdets 'Gareth Bale'. Egentlig ikke fordi han løber lige så stærkt som fodboldstjernen, men mere fordi at 'ingen på Ulsted-holdet løber stærkt'. 

- Han er bare den, der løber stærkest.

Martin Tandal får titlen af 'Lord' i den forstand, at han er holdets 'Nicklas Bendtner'. Det skyldes hovedsageligt, at han lige har fået kørekort, er meget glad for sin bil og:

- (..) meldte afbud til forrige kamp, fordi han var fuld, siger Mikael Simonsen.

En målscorer med en flabet mund. Det bliver ifølge Mikael Simonsen fodboldspilleren Lars Malin. 

Og så siges det jo - i hvert fald før i tiden - at Chelseas forsvar er en mur, hvor ingen kommer igennem. Man kan diskutere, om Ulsted Boldklub i den sammenligning er et gammelt mørnet stakit, men under alle omstændigheder holder Torben 'Tubs' Larsen og Casper Pedersen stand i forsvaret. 

'Den elegante dirrigent på midten af banen' - sådan bliver fodboldspilleren Andrea Pirlo beskrevet. Oversætter man Andrea Pirlo til 'Ulsted Boldklub'sk', bliver det til Lasse Rasmussen på midtbanen. 

En fodboldspiller med tricks, finter og finesse er Ronaldinho. Og der er ikke langt fra Ronaldinho til Wasim Chaer fra Ulsted Boldklub.

Samtidig er der heller ikke langt fra bulderbassen Stig Tøfting og til Jesper 'Yellowcard' Ryborg, der konsekvent får et gult kort i hver kamp.

- Han går altid over grænsen, forklarer Mikael Simonsen.

Se andet afsnit af 'Nordjyllands dårligste fodboldhold' i aften klokken 21.25 på TV 2. 

Kan man have et hold uden en 'Søren Lerby'? En fodboldspiller der er så hardcore, at han spiller uden benskinner? Nok ikke. Og ligesom Søren Lerby rejser Casper 'Kasi' Jensen sig altid op og spiller videre. 

- Han slår sig hver gang, men rejser sig op og spiller videre, siger Mikael Simonsen. 

Og ligesom et hold har brug for en 'kæmper' i form af en 'Søren Lerby', har man også brug for en 'løber'. Den tjans tager Frederik Nielsen i form af, at han er holdets 'Jon Dahl Tommasson'. 

- Han løber, løber og løber. Men scorer aldrig. 

Selv om Ulsted Boldklub ofte er bagud med flere mål, er der én spiller, der i hvert fald aldrig giver op. Det er holdets 'Flemming Povlsen' aka. Andreas Vadsholt. Han kæmper videre, til den bitre ende.

Og så skulle Mikael Simonsen finde Ulsted Boldklubs 'Christiano Ronaldo' - en spiller, der kan finde på at smide sig i græsset og tude, fordi holdet har tabt. Men de er alt for vant til at tabe i Ulsted. 

- Der er ingen, der bliver kede af det, når vi taber, siger Mikael Simonsen. 

Til gengæld vil han gerne have lov til at tilføje en Ulsted Boldklub-spiller, der endda har fået tilnavn efter den fodboldspiller, han minder om.

- Benjamin 'Mata' Larsen er lidt en 'Mata' på banden, fordi han er god med en bold og har et godt overblik, siger Mikael Simonsen.

Se andet afsnit af 'Nordjyllands dårligste fodboldhold' i aften klokken 21.25 på TV 2.