Ingen dukkede op til Hallees 18 års fødselsdag: Nu vælter det ind med hilsener

Over 200.000 har delt familiens ønske om at gøre den næste fødselsdag mindeværdig.

Hallee Sorenson er autist og bryder sig normalt ikke om store forsamlinger og høje lyde, og derfor plejer hun at holde sin fødselsdag med den nære familie.

Sidste år - da hun fyldte 18 - ville Hallee Sorenson gerne holde en fest for klassekammeraterne. Hun havde året forinden prøvet at holde sin første fødselsdagsfest, og dengang dukkede flere fra klassen op.

Nu skulle fødselsdagen fejres i bowlingcenteret nær hjemmet i Bangor i delstaten Maine i USA.

- Det var en kæmpestor ting for hende. At gøre noget alderssvarende som det her, siger Allyson Seel-Sorenson, Hallees mor, til den lokale avis Bangor Daily News.

Den 2. juli 2015 tog familien derfor hen til bowlingcenteret med kage og is, og de begyndte at vente på gæsterne. Og de ventede. Men ingen af de 20 inviterede dukkede op til festen.

Der var ikke nogen, der havde svaret på invitationen, men det samme var sket sidste år - og her dukkede folk alligevel op. Så forældrene var ikke bekymrede.

Elsker at få post

Da familiemedlemmer spurgte Allyson Seel-Sorenson om, hvordan festen gik, tog hun et billede af fødselaren, der sidder alene ved fødselsdagsbordet og spiser kage.

- Ingen dukkede op, ingen ringede. Hallee forstod det ikke. Man kan ikke bare forklare det til hende. Hun fungerer på en seksårigs niveau. Hun forstår det ikke, siger moren til avisen.

Rebecca Prefontaine, der er Hallee Sorensons kusine, lagde for nylig billedet på Facebook med en bøn om, at dette års fødselsdag skulle blive mere mindeværdigt.

- Her er et billede af Hallee fra hendes 18 års fødselsdag sidste år. Hun havde glædet sig så meget til at holde en fest med sine venner. Hun ville gerne bowle, have det sjovt og spise kage og is. Invitationer blev sendt til hendes klassekammerater i skolen og til andre venner i området. Hallee sad til sin fest og ventede spændt på, at hendes venner skulle komme, så de kunne have det sjovt... men Hallees venner kom aldrig. Ikke en eneste, skriver hun blandt andet.

- Men I kan hjælpe ved at gøre dette års fødselsdag fantastisk!! Jeg ville elske at proppe hendes postkasse med lykønskningskort alle vegne fra! Hal elsker at få post - dette ville være den bedste fødselsdagsgave, hun kunne få, skriver hun i opslaget, hvor Hallees adresse også står.

Indtil videre er opslaget delt over 200.000 gange og der er kommet beskeder fra næsten samtlige af USA's delstater og fra lande som Vietnam, England og Holland.

Familien har meldt ud, at de ikke ønsker andet end fødselsdagskort, da Hallee bliver for overvældet af gaver.

Allyson Seel-Sorenson siger til den lokale avis, at hun ikke bebrejder dem, der ikke dukkede op til fødselsdagen.

- Det er sådan noget, hvor alle tror, at andre vil gøre noget. At "nogen vil være der, så jeg behøver ikke". Men så sker det her, siger hun til Bangor Daily News.

Der er blevet oprettet en fødselsdagsbegivenhed på Facebook, hvor folk der er interesserede i at fejre Hallee Sorenson, kan følge med i fejringen.

Familien fortæller desuden, at der ikke bliver nogen stor fødselsdagsfest i år, fordi Hallee ikke kan klare store sammenkomster - til gengæld bliver den snart 19-årige fødselar fejret med hilsener fra hele verden.