Livsstil

Afhængig af Tinder: - Det er meget få kvinder, der kan konkurrere med at knalde en ny hver dag

Ingen kvinder kan hamle op med en ny sexpartner hver dag. Sådan siger Mads om sin dating-afhængighed.

I mange år var Mads Rosenkrantz Grage i et fast forhold. Det var ellers planen, at han og kæresten både skulle have børn og blive gamle sammen. 

Troede han. 

En dag var forholdet slut - og efter eget udsagn at have ligget i fosterstilling et par måneder, præsenterede Mads’ bror ham for dating-appen Tinder.

Herfra gik det stærkt. 

- I starten handlede det om at sende lange romaner til hinanden. Efterhånden udviklede det sig og blev mere professionelt, fortæller Mads Rosenkrantz Grage i ‘Go’ morgen Danmark’. 

Beskederne blev kortere og kortere, tålmodigheden blev mindre og stævnemøderne blev flere og flere. På to år nåede han 250 dates.  

- Jeg kunne mærke, at jeg var i et misbrug, når jeg ikke havde en date. Havde jeg en uge ikke en date, sad jeg og følte mig enormt alene. 

- Det var et fix og det var et hul, som jeg fyldte op med kvinder. Fuldstændig ligesom en alkoholiker har brug for en guldøl. 

Løj for sig selv

Mads Rosenkrantz Grage bildte dog sig selv ind, at det handlede om at få en ny kæreste. 

- Det var meget romantisk til at starte med. Jeg ledte efter kærligheden og nåede også at få den. Men det er meget få kvinder, der kan konkurrere med at knalde en ny hver dag. 

Det farlige ved apps som Tinder er ifølge Mads Rosenkrantz Grage, at man ikke fordyber sig i de mennesker, man møder. 

Jeg ledte efter kærligheden og nåede også at få den. Men det er meget få kvinder, der kan konkurrere med at knalde en ny hver dag.

Mads Rosenkrantz Grage

- I dag er der et par tekstbeskeder frem og tilbage, så skal man mødes, og er du ikke interessant nok ved første møde, så har hun en date om to dage, der har noget helt vildt spændende. 

- En ven beskrev det som Just-Eat bare for mennesker. Man kunne bare vælge. 

I videoen i toppen af artiklen kan du høre Mads Rosenkrantz Grage fortælle om sit misbrug - og om sin serie 'Yes-No-Maybe', der handler om dating-afhængighed. 

Her er faresignalerne

Faktisk er dating-afhængighed ikke ny - men apps som Tinder og Happn har gjort det nemmere, forklarer forsker ved Københavns Universitet, Casper Radil.  

Typisk er afhængigheden dog en anden end hvad eksempelvis alkoholafhængige oplever. 

- Det er ikke en traditionel afhængighed, men et spørgsmål om tilfredsstillelse. Ofte handler det også om, at der er et behov i livet, man ikke får opfyldt, siger Casper Radil til TV 2.   

Er man imidlertid nervøs for om datinglivet har taget overhånd, skal man overveje hvor rutineret og professionelt, man dater.

- Nogle siger, de ikke kan finde følelserne frem, og at deres dates bliver rutine. De tager måske også på flere dates på samme aften. Det er et godt eksempel på, at man nok ikke lige finder et forhold med det samme, og det vil typisk være et faresignal.