Størst

Ingemann i Rio: Sveden sprang og organerne skreg om hjælp

Peter Ingemann er taget til Rio de Janeiro, og han har inviteret Rasmus Tantholdt og Morten Ankerdal med. Her kan du læse hans rejsedagbog.

1: Ankomsten

Landet i Rio efter 11 timer i luften fra Paris.

Her er slet ikke så varmt, som da jeg var her under karnevallet i vinter.

Dengang var der næsten ikke til at trække vejret - og jeg forstod, hvorfor mændene (ung som olding) gik rundt i små speedos og ikke andet ;) :) ;)

Nu er der ikke helt så mange speedos i gadebilledet.... Men når man holder i lyskrydsene, er det dog let at se, at brasilianerene har et afslappet forhold til påklædning. Dejligt. Mere af den slags til DK!!! Vi mangler måske bare lige klimaet.

Nu skal jeg bare have taxaen til at finde ned til hotellet på Copa Cabana.

Ja, ja bevares. Vi kommer til at bo flot. Lidt Frederik og Mary har man vel lov til at være...... Det er faktisk meget rimeligt med priserne (i det hele taget), da OL jo ikke er startet endnu, og Brasillien er inde i en økonomisk krise og deres valuta er faldet.

Træls for den menige brasilianer - godt for turismen... Og vores budget.

Glæder mig meget til at møde mine kollegaer, Rasmus og Morten, som jeg skal lave de to programmer med. Kender dem faktisk ikke ret godt.

Vi har mødtes to gange før til nogle møder - og Rasmus og jeg gik på Journalistuddannelsen sammen i Århus i tidernes morgen - ellers ikke.

Men de virker som to fantastiske og sjove og varme mennesker, og deres store faglighed og dygtighed kender jeg jo fra skærmen, så det skal nok blive godt.

Rasmus og Morten er allerede ankommet og har været her nogle dage, så de sidder nok og spiser morgenmad lige nu.

Er spændt og lidt nervøs. Det er jeg altid før hver eneste optagelse. Det holder én på tæerne.

2: Følte os som romerske kejsere

Det kører!

Rasmus, Morten og jeg svinger totalt godt sammen. Som tre velsmurte rustfrie tandhjul fra Krupp.

Ikke at jeg er overrasket og så alligevel..... over hvor godt det går.

Et er, hvad man fra et skrivebord og i planlægningen inden optagelserne til sådan et program godt kunne forestille sig og tænker ville være et godt match - noget andet er, hvordan virkeligheden er.

Vi er jo alle forskellige og har forskellige måder at lave tv på, så det er absolut ikke givet på forhånd, at det hele bare klikker.... MEN DET GØR DET!

Vi har det som om, vi har vi kendt hinanden i lang tid, og vi griner meget sammen. Og vi driller hinanden på en god måde - selvom jeg bliver mobbet lidt med min lave højde og lidt massive kropsbygning.... Snøft snøft.... Hahahaha... Nej det er fedt...

Ved godt, jeg er dansk tv's svar på 'SvampeBob Firkant'. 

Peter Ingemann

Ved godt, jeg er dansk tv's svar på 'SvampeBob Firkant'. Mine forfædre er jo kartoffeltyskere og andre landmænd fra Vestjylland. Så det kunne jo nok ikke være anderledes...

Vi har lavet de første optagelser sammen, og det føles meget naturligt og ikke påtaget overhovedet. DET ER SÅ VIGTIGT!

Det er faktisk også hele DNA'et i 'Størst'-programmerne. Det SKAL være ægte og vi skal lade virkeligheden råde - for den er langt mere spændende, end det man finder på.

Og jeg kan personligt heller ikke spille nogen rolle....og vil det heller ikke.

Ægthed please! Forever.

Nå, har også haft Rasmus og Morten med på restaurant. Kød-restaurant!

Her var der tale om et veritabelt kødorgie! Ja, det var nærmest noget griseri (hvis det ikke var okse og lam.... Hohoho....Kai Løwring) og her fik vi fad efter fad med det lækreste kød båret ind.

Vi startede frisk ud, men blev efterhånden overmandet af protein og grillet fedt. Kropstemperaturen steg og sveden sprang og organerne skreg om hjælp.

Peter Ingemann

Følte os som romerske kejsere... manglede bare at ligge ned i en toga og have villige ungmøer rundt om os. Det havde vi så ikke, men hold da op for en oplevelse!

Vi startede frisk ud, men blev efterhånden overmandet af protein og grillet fedt. Kropstemperaturen steg og sveden sprang og organerne skreg om hjælp.... På et tidspunkt forstod jeg vegetarerne - og så alligevel. 

Det var en begivenhed og en oplevelse, som når man går til den juleaften og bagefter fortryder... Lidt ;)))

Måske gav brasilianerne på restauranten den også ekstra gas og tænkte: Nu skal de blege danskere sgu lære det! Det gjorde vi.

Tak for mad. 

I klippet øverst kan du se en smagsprøve på næste onsdags program af 'Størst Special - OL i Rio', hvor Ingemann, Tantholdt og Ankerdal er taget til en overdådig brasiliansk kødmiddag

3: Rio er ikke helt klar til OL

Så lige i nyhederne, at der er store problemer med forureningen af havet ud for Rio. I det hav hvor sejlerkonkurencerne skal afholdes.

Faktisk er det så slemt, at hvis en af udøverne falder i vandet og sluger noget af vandet, så kan det være farligt.

Og jeg ved, hvad de taler om, efter jeg selv drak af en russisk sø sidste år. Det er ikke morsomt.

Vandkvaliteten i havet står også som endnu et eksempel på, at Rio ikke er helt klar til OL. Det sejler - for nu at sige det lige ud - uden at det skal lyde morsomt.

Jeg ved, hvad de taler om, efter jeg selv drak af en russisk sø sidste år. Det er ikke morsomt.

Peter Ingemann

Der er problemer med byggeriet af OL-byen og ikke mindst med at få metroen gjort færdig - og metroen er livsvigtig for, at trafikken ikke bryder sammen under legene.

Rio har i forvejen massive problemer med trafikken, så vi må krydse fingre for det lykkes at få metroen færdig.

Og med hensyn til vandet i havet: Rio havde ifølge det tv-program, jeg så, lovet OL-komiteen, at 80 procent af det kloakvand, der indtil nu er løbet urenset ud i havet - ville være renset.

De seneste målinger viser, at man kun får renset ca 20 procent af kloakvandet. Og det er noget lort - for nu at sige det lige ud!

Vi håber!

Se eller gense 'Størst Special - OL i Rio' på TV 2 PLAY. Andet afsnit bliver sendt onsdag 3. august.