Livsstil

Anmelder om ny Harry Potter-bog: Den bedste og mørkeste indtil nu

Selv om Harry Potter er blevet voksen og døjer med arbejde og stress, er han stadig magisk og interessant at læse om.

Det er ni år siden, vi sidst stiftede bekendtskab med den snarrådige troldmand Harry Potter i bogform.

Det betyder dog langt fra, at drengen med arret i panden og en tryllestav i hånden har mistet sin popularitet blandt læselystne børn og voksne. 

Søndag nat udkom den 8. bog i serien, der er baseret på teaterstykket ‘Harry Potter og det forbandede barn’, som havde premiere i weekenden.

Og bogudgaven af teaterstykket blev revet væk, inden den overhovedet havde ramt hylderne i forretningerne. Den topper allerede bestsellerlisterne, og var den mest forudbestilte bog, siden den sidste Harry Potter-bog udkom i 2007.

Herhjemme holdt forretninger særligt åbent, så dedikerede fans kunne hente den engelske udgave af bogen i det øjeblik, den blev frigivet.

En af dem, der har købt bogen - og allerede har læst den - er forfatter og boganmelder Julie Lahme. 

J.K. Rowling formår at skabe en karakter, som man kan relatere til. Og det er også det, hun gør med Harry Potter som en stresset bureaukrat

Julie Lahme, forfatter

Ifølge hende var det bestemt ventetiden og besværet værd. 

- Jeg vil rigtig gerne læse den igen, lyder det fra anmelderen, som har været fan af serien siden første bog. 

- Den er fuldstændig fantastisk. 

Harry er blevet voksen

Siden sidst er Harry Potter blevet voksen, har fået tre børn og er blevet gift med Ginny Weasley, som er søster til hans ven Ron.

Derudover har han fået en lederstilling i det offentlige, er stresset og bøvler med arbejdet. Med andre ord lever troldmanden altså et helt almindeligt voksenliv. 

- J.K. Rowling formår at skabe en karakter, som man kan relatere til. Og det er også det, hun gør med Harry Potter som en stresset bureaukrat. 

Julie Lahme vil dog ikke afsløre meget fra den nye bog. Hun løfter dog sløret for lidt for indholdet. Blandt andet, at magien langt fra er væk, selvom Harry er blevet voksen.

Desuden byder bogen på nye karakterer og væver gamle scener ind i en ny kontekst. 

- Så forstår man Harry Potter-magien på en ny måde, siger Julie Lahme, der må stoppe sig selv, da hun er ved at tale over sig. Det kan du se i videoklippet i toppen af artiklen. 

Den bedste i serien 

‘Harry Potter og det forbandede barn’ er faktisk den bedste i serien, blandt andet fordi den er mørkere end de foregående, mener forfatteren.

- Den tør vise bagsiden af forældreskab men også det at være teenager. Så den er enormt vedkommende, selvom den stadig er et eventyr.

 Den nye Harry Potter-bog udkommer på dansk den 14. oktober.