Livsstil

Hvad er ligheden mellem en elg og en festivalgænger? Se svaret her

Det er festivaltid, og det er med til at bringe lighederne mellem dyr og mennesker lidt ekstra frem i lyset. Se hvilke i videoen ovenfor.

Traditionen tro har sommeren budt på diverse festivaler, og mandag kom turen til Skanderborg Festival, hvor der lige nu bliver danset og drukket øl i lange baner.

I den forbindelse går rygtet på, at især unge mennesker udvikler fælles træk med dyr, når der står telt og musik på menuen. Her tænker de fleste nok, at det må være grisebasser og stinkdyr, der er tale om, men det er altså ikke - udelukkende - tilfældet.

'Go’ morgen Danmarks' biolog, Anders Kofoed, har nemlig fundet en række dyr, der også godt kan lide at skeje lidt ekstra ud en gang i mellem.

Fulde elge

Norske elge kan være nogle værre drukkenbolte. Det er ikke med vilje, men de lever af frugter, og hen på efteråret, når frugterne er godt rådne, begynder de at danne alkohol. Og der skal ikke meget til, før det resulterer i en elg, der har svært ved at holde sig på benene, bliver aggressiv og sågar forsøger sig som en anden Tarzan med lidt træklatring. Hvert eneste år i Norge er der tilfælde af varslinger mod fulde elge på vejene.

Dansende påfugleedderkopper

Ligesom dansen for mennesker ofte går ud på at imponere det modsatte køn, er det samme også tilfældet hos påfugleedderkoppen. Den bruger både ben og bagdel, samtidig med at den gynger fra side til side. Sådan kan de fleste nok kan genkenkalde sig at have rokket med på musikken. Den eneste forskel er bare, at det for edderkoppen handler om liv eller død, hvis den ikke formår at imponere det modsatte køn tilstrækkeligt med sine moves. Så risikerer den nemlig at blive ædt.

Skæve delfiner

I havet findes den giftige pindsvinefisk, som delfinerne fanger og lader gå på omgang. Når de tygger i fisken bliver de voldsomt skæve, og det resulterer i en flok delfiner, der hverken ved, hvad der er op og ned eller frem og tilbage. Det har intet praktisk formål for delfinen, men er udelukkende sjov og ballade.

Udover de tre ovennævnte slår pindsvin og bier sig også lidt ekstra løs hen over sensommeren og får sig fra tid til anden en tår over tørsten. Se mere i videoen øverst i artiklen.