Livsstil

Harry Potter-bog med fejl kan være op til 170.000 kroner værd

I den første Harry Potter-bog er der en fejl på side 53 - og en særligt heldig ejer kan få mange tusinde kroner for sin udgave.

En lille fejl gør de første og meget sjældne Harry Potter-bøger særligt værdifulde. 

Gentagelsen af ordet 'tryllestav' i den første bog fra JK Rowlings Harry Potter-univers er en fejl, der kun findes i det allerførste oplag på 500 eksemplarer, skriver The Mirror

Fejlen i bogen om den snarrådige troldmand 'Harry Potter og De Vises Sten', der på engelsk hedder 'Harry Potter and the Philosopher's Stone,' er at finde på side 53.

Her bliver teksten '1 wand' (en tryllestav, red) gentaget. 

Bogen er fra 1997, og et eksemplar af den, som skulle være i en særlig fin tilstand, vil blive solgt på en auktion i London til november.

Den forventes at indbringe mellem 15.000 og 20.000 pund - eller mellem 130.000 og 170.000 kroner, oplyser auktionshuset Bonhams. 

Ikke alle bøger er så meget værd

I en pressemeddelelse fortæller Matthew Haley, der er chef for Bonhams afdeling for bøger og manuskripter, at bogen er en af de mest velbevarede, han har set. 

- Og gennemlæsningsfejlen om tryllestaven i den første udgave er selvfølgelig blevet et værdsat stykke Harry Potter-mysterium, siger han. 

Inden man leder efter gamle Harry Potter-eksemplarer på loftet, bør det tilføjes, at auktionshuset tidligere har solgt bøger fra den første udgave af den første bog, som ikke gav nær så meget, som denne forventes at gøre - formentlig på grund af de tidligere bøgers tilstand.

To andre bøger fra den første udgave er blevet solgt for 34.000 og 41.000 kroner. 

Ny bog slår alle rekorder

En helt anden Harry Potter-bog oplever i øjeblikket en massiv interesse fra fans.

Det er den ottende bog i serien, der er baseret på teaterstykket ‘Harry Potter og det forbandede barn’, og den engelske udgave blev revet væk, inden den overhovedet ramte hylderne 31. juli.

Det er den mest forudbestilte bog, siden den sidste Harry Potter-bog udkom i 2007.

Interessen har også været stor i Danmark, hvor dedikerede fans kunne hente den engelske udgave af bogen i det øjeblik, den udkom.

Den nye Harry Potter-bog udkommer på dansk den 14. oktober.

Øverst fortæller forfatter og anmelder Julie Lahme om 'Harry Potter og det forbandede barn' i 'Go' morgen Danmark'.

Herunder står hundredvis af britiske fans i kø for at købe bogen.