GO'

Tre anbefalinger: Sådan får du dit barn igang med at læse

Disse tre bøger er velegnede til børn, fortæller forfatter Julie Lahme.

Det er tid til skolestart – og dermed skal børn i alle aldre atter til at træne evnen til at læse.

Men hvordan får man sit barn til at komme i gang med at læse?

Det har Julie Lahme, der er forfatter og anmelder, et bud på. Hun bruger nemlig selv meget tid på at læse sammen med sine børn.

- Jeg prøver at gøre det til noget hyggeligt sammen med mine børn. Vi sidder med et tæppe hen over os og hygger os med at læse, siger hun.

Vælg interessante temaer

Julie Lahme anbefaler, at man vælger nogle temaer eller emner, der har ens børns interesse.

- Hvis jeg skal læse med min store dreng, Elias, så er dinosaurer et rigtig godt emne. Det synes han nemlig er mega spændende, siger hun.

Hun har tre bud på bøger til børn, som er gode at starte med.

Føllet Amigo

Føllet Amigo

- Den er meget let tilgængelig. Det er en meget fin lille historie, som er en del af en meget stor serie. Denne type bøger har et meget lavt lixtal – og der er rigtig mange gentagelser. Så når børnene har knækket et af de lange svære ord på fem bogstaver, så bliver det gentaget, så man får en succesoplevelse med det, siger hun.

Bogen henvender sig til børn i starten af 1. klasse.

Drageriget Dragonia

Handler om en dreng, der bliver ven med en drage.

Drageriet Dragonia

- Det er en serie på fire-fem bøger. Nogle af sætningerne kan være svære, men de hjælper faktisk med nogle fine bindestreger, hvor ordene bliver for lange. Der er gentagelser, og det er til at gå til. Men det, der er vigtigst ved bogen, er, at plottet og historien er så god, så selv jeg bliver grebet af det, lyder det fra forfatteren.

Jagten på Benny

Jagten på Benny

- Det er klassisk dansk børnelitteratur. Der er masser af humor, der er masser af falden på halen. Og børnene er de virkelige helte. Men det er børn med alle deres små særheder, siger Julie Lahme og fortsætter.

- Det er en virkelig sjov bog, som børnene også selv kan læse. Flere af kapitlerne er samlet på en side, hvilket også kan give børnene en succesoplevelse.