Rio 2016

Ærlig mor til Pernille Blume: - Jeg har mest af alt bare været mor

Pia Blume fortæller, hvad det kræver at være mor til en elitesvømmer og om at svæve på en lyserød sky.

Søndag vandt svømmeren Pernille Blume Danmarks første guldmedalje ved OL i Rio, da hun var bassinets hurtigste på 50 meter fri.

Selvom det er nogle dage siden, sidder glæden stadig i kroppen på guldvinderens mor, der så finalen på fjernsyn hjemme i Virum, nord for København.

- Jeg svæver stadigvæk på en lyserød sky. Jeg er i eventyrland. Altså jeg er slet ikke kommet ned, jeg har slet ikke fattet det, siger Pia Blume til Go’ morgen Danmark.

Pernille Blumes store triumf kom, efter hun i vinters havde en krise, hvor hun helt overvejede at stoppe karrieren. Her trådte mor-Pia til.  

- Jeg har da brugt min livserfaring og selvfølgelig også noget af min faglige erfaring, coachet hende lidt. Men mest af alt har jeg støttet hende og lyttet til hende og bare været mor, fortæller Pia Blume.

Pia Blume har ikke selv nogen fortid som svømmer. Til gengæld har kun opfostret to børn, som begge er elitesvømmere. Det har givet hende noget erfaring, som hun kan give videre til andre forældre med børn, der er særligt dygtige til en sportsgren.

- Det er selvfølgelig at give alt den støtte, man overhovedet kan som forælder. Og hvis man er grøn i den sportsgren, som jeg jo var dengang, så må man spørge trænerne og spørge klubben. De er som regel gode til at holde forældremøder, hvor man ligesom bliver uddannet som forælder. Og så er det i øvrigt en uddannelse at være igennem hele den her proces, lyder Pia Blumes råd.