Størst

Dybt rørt Peter Ingemann: - Jeg græder, hver gang jeg ser optagelsen

Peter Ingemann er ikke i tvivl om, hvad der er hans eget største øjeblik i 'Størst' - det får nemlig stadig tårerne frem, når han genser det.

Tv-værten Peter Ingemann får mange storslåede oplevelser, når han rejser rundt i TV 2-programmet 'Størst'. Men særligt optagelserne til et program er gået lige i hjertet på ham.

Det var, da han i starten af året tog til Madagaskar for at gå ombord på verdens største hospitalsskib. 

I onsdagens program af 'Størst' kan man se, hvordan frivillige læger og sygeplejesker her knokler for at redde mennesker i de allerfattigste dele af verden.

Peter Ingemann møder en ung afrikansk kvinde, der er plaget af en stor tumor i ansigtet, som med tiden kan blive livstruende for hende. Samtidig bliver en lille pige med alvorlige brandskader i ansigtet opereret, og kvinder med alvorlige fødselsskader får den livsnødvendige hjælp.

- Jeg græder, hver gang jeg ser udsendelsen og kan ikke fortælle nogen om optagelserne på Madagaskar, uden min stemme knækker. Måske er jeg speciel følsom, men det rammer bare total, siger Peter Ingemann til TV 2.

Sejlede oprindeligt for DSB

Hospitalsskibet var oprindeligt en storebæltsfærge, der sejlede for DSB. I dag er det i stedet ombygget til et topmoderne hospital med operationsstuer, CT-scannere, og alt hvad der kræves for at behandle alverdens sygdomme.

- Det var helt vildt ambivalent at opleve. Det er jo håb og magtesløshed på en gang. Børn, som kæmper med tumorer, som langsomt kvæler dem, men som så er heldige, at der kommer et stort hvidt og blåt skib forbi. Men ambivalent, fordi det jo desværre ikke er alle, der er så heldige som dem, siger Peter Ingemann.

På skibet kom de ind den ene dag med et ben i graven og gik ud derfra med et langt liv foran sig.

Peter Ingemann

Tv-værten har i tidligere programmer besøgt verdens største diamantmine, været til karneval i Rio og på tur med verdens længste jernbane. Men da han kom hjem fra hospitalsskibet, kunne han godt mærke, at lige præcis denne rejse havde gjort anderledes indtryk på ham.

- Der er også menneskeskæbner i verdens største diamantmine. Men her på skibet kom de ind den ene dag med et ben i graven og gik ud derfra med et langt liv foran sig. Man blev virkelig mindet om, hvor priviligerede vi er herhjemme. Så er madpakkeordninger, skattelettelser og diskussioner om et tredje spor på motorvejen bare fnidder, siger Peter Ingemann.

Våde øjne under programmet

Flere seere har allerede været inde og se snigpremieren på 'Størst: Verden største hospitalsskib' - og noget tyder på, at ikke kun Peter Ingemann, der er 'speciel følsom'.

Fredag lagde tv-værten sine tanker om besøget på skibet ud på sin Facebook-side, og det fik flere seere til tasterne. 

- Har tilladt mig at se programmet allerede. Og du har helt ret. Det her afsnit rør alle. Jeg vidste ikke, det fandtes, men det er godt nok noget af det bedste, jeg har hørt. Og hvor har man stor respekt for personalet. Det var der nogen, der kunne lære noget af, skriver Gregers Legard Bejerholm.

- Har set afsnittet fra Madagaskar på TV 2 PLAY. Og det er et meget bevægende og rørende afsnitJeg fik våde øjne flere gange under programmet. Det arbejde som personalet ombord på skibet udfører- er jo bare fantastisk. De arbejder virkelig ud fra begrebet næste kærlighed, skriver Annika Kreutz.

Sidstnævnte kommentar dukkede også op hos Peter Ingemann, da han undervejs på skibet observerede frivillige læger og sygeplejsker hjælpe syge.

- Jeg er ikke specielt religiøs, men på det skib vadede det rundt med små Jesus-skikkelser. Folk, der sætter sig selv til side for at hjælpe andre. Det er da kristendommen kogt ind i en boullionterning, siger Peter Ingemann.