Jeremy føler sig krænket: - Jeg får aldrig min forhud tilbage
18-årige Jeremy Wilson er født og opvokset i Danmark. Af kulturelle grunde blev han omskåret som spæd, og han mærker konsekvenserne.
Omskæring var en beslutning, der blev truffet på Jeremy Wilsons vegne, da han var spæd. En beslutning, som har givet ham gener senere i livet.
Den 18-årige studerende mener, at der er blevet foretaget et indgreb på hans krop og hans rettigheder, og at han selv skulle have haft mulighed for at træffe beslutningen.
- Jeg er meget krænket over det, fortæller han i 'Go' morgen Danmark'.
Jeremy Wilson er født på Rigshospitalet, og han er opvokset i Danmark. Hans far er dansk, mens hans mor er fra Ghana.
I Ghana er omskæring en udbredt kulturel skik og ikke en religiøs handling, og hans mor ønskede, at Jeremy skulle omskæres.
Ikke hørt om omskæring før
Som 11-årig lærte Jeremy Wilson om jødedom og omskæring i skolen.
- Jeg er ikke jøde eller muslim, så jeg havde aldrig hørt om fænomenet 'omskæring'. Jeg vidste godt, at jeg var anderledes end de andre drenge, men jeg vidste ikke, hvorfor jeg så ud, som jeg gjorde. Jeg troede, det var noget, jeg var født med, fortæller han.
Læreren anbefalede, at Jeremy Wilson snakkede med sine forældre, og her blev han bekendt med, at han var omskåret.
I starten var han glad for handlingen, fortæller han. Moren fortalte ham, at det var bedre og mere hygiejninsk, men som teenager oplevede han konsekvenser.
- Der er ting, jeg ikke kan, som intakte mænd kan, og det er jeg meget krænket over. Jeg føler, det var et valg, jeg selv skulle have truffet, da det er min krop og mine rettigheder.
Han er især utilfreds med, at han aldrig har haft muligheden for at give samtykke.
- Jeg har ikke fået valget selv. Det kan ikke passe, at jeg skal gå rundt med permanente konsekvenser, som jeg ikke kan gøre om igen, sådan som det er nu.
Jeremy Wilson ønsker ikke specifikt at sige, hvilke gener han har. I et debatindlæg i Politiken fra november 2015 skriver han:
- Jeg ønsker ikke at fortælle om mine problemer i detaljer – det bliver lidt for intimt. Men jeg har problemer, som skyldes min omskæring, og det er jeg alvorligt ked af.
Kæmper for andre
I et nyligt indlæg i Kristeligt Dagblad argumenterer Jeremy Wilson for - ligesom han har gjort tidligere - at der skal være en aldersgrænse for omskæring:
- Det er kønsdiskriminerede og bagstræberisk, at politikerne ikke har taget bladet fra munden og fået fremsat aldersgrænsen for omskæring på mindst 18 år.
I juli foretog Megafon en måling for Politiken og TV 2, der viste, at 87 procent af de adspurgte danskere ønskede omskæring af drengebørn forbudt, før man er 18 år og myndig.
Det er samme holdning, som foreningen Intact Denmark har - som Jeremy Wilson også er en del af.
Målingen blev mødt af bestyrtelse blandt det jødiske og muslimske samfund, skriver Politiken.
Jeremy Wilson mener, at der hersker en holdning blandt mange om, at der ikke findes mænd, der er kede af at være omskåret. Men det passer ikke, og han ønsker at støtte andre mænd, der står frem og deltager i debatten.
Får aldrig forhuden tilbage
Den 18-årige studerende er også lodret uenig med folk, der siger, at omskæring er det samme som at blive døbt. Han er både døbt og omskåret, men han kan ændre på det første.
- Er jeg utilfreds med at være døbt, kan jeg bare melde mig ud af folkekirken, hvorimod min forhud får jeg aldrig tilbage.
Det er et følsomt emne at diskutere i offentligheden, og Jeremy Wilson har både mødt skuffelse fra familien, der også har været kede af det - men også latterliggørelse af bekendte. Der har også været en masse beundring, siger han.
Jeremy Wilson ønsker, at politikere får indført en lovgivning, men indtil da håber han på, at forældre indser, at børn selv skal have ret til at bestemme over deres egen krop.
- Det er ikke alle, der bliver overbevist, derfor kræver det, at der er en lovgivende magt, så det bliver ulovligt at omskære drengebørn. I 2003 fik pigerne beskyttelse (her blev det strafbart at omskære kvinder, red), nu er det drengenes tur, siger han.