Livsstil

Puk Elgård: Jeg har set ting, der ikke kan forklares

Selv tror Puk Elgård hverken på overnaturlige evner eller fænomener. Dog har hun set flere ting, hun ikke kan forklare - eksempelvis spøgelser.

Vi befinder os i et småtmøbleret, mindre lokale i den indre del af København.

På de fremsatte stole sidder både kvinder og mænd, unge og ældre, der alle er mødt op med samme håb: At få kontakt til deres afdøde familiemedlemmer eller venner. Yderst på femte række sidder tv-vært Puk Elgård med begge ben på jorden.

Hun er som udgangspunkt skeptisk overfor den alternative verden. Og netop derfor har hun valgt at undersøge den nærmere ved at besøge de danskere, der siger, at de har evner udover det sædvanlige.

I fire nye programmer kan man derfor opleve Puk Elgård rejse rundt i forskellige afkroge af 'Det mystiske Danmark'. Første stop er hos clairvoyanten Marzcia Techau, der blandt andet kan fortælle detaljer om Puk Elgårds afdøde mor.

Fakta: Danskernes forhold til det overnaturlige

  • Hver syvende dansker tror på ånder, spøgelser og skytsengle.
  • Næsten halvdelen af befolkningen vil ikke afvise, at der findes overnaturlige fænomener.

Kilde: Megafon, 2015

  • 23 procent af danskerne har været til mindst en af følgende behandlinger: håndlæsning, hypnose, clairvoyance, healing, numerologi, auraterapi og astrologi.
  • Det meste udbredte er healing, som 10 procent har prøvet.
  • Otte procent har været til håndlæser. Det samme antal har prøvet hypnotisør.
  • Syv procent har været til clavoriant, 20 procent vil ikke afvise at prøve det​.

​Kilde: YouGov-undersøgelse for Søndagsavisen, 2016.

- Jeg ved ikke, om man kan få kontakt til de afdøde. Min holdning er, at man dør, og så er det det - en chance, og så er det slut. Jeg tror ikke rigtig på noget af det i den alternative verden, siger Puk Elgård til TV 2.

Puks indre intuition

På trods af det har hun selv en form for indre intuition, som flere gange er kommet til udtryk. 

Engang vågnede jeg midt om natten, hvor der sad en mand i min seng, som jeg stak en arm igennem.

Puk Elgård

Eksempelvis kan hun helt uden at trække på smilebåndet eller rynke på panden sige, at hun har set spøgelser i forskellige skikkelser.

- Jeg har set spøgelser flere gange, men jeg tror ikke på, at de eksisterer. Engang vågnede jeg midt om natten, hvor der sad en mand i min seng, som jeg stak en arm igennem. Nogen vil kalde det et spøgelse. Jeg tror på, at hjernen spiller os et puds, siger Puk Elgård.

Hun fortæller samtidig, at hun også har set - mens hun sad lysvågen som passager i en bil - døden gå over en mark, og dagen efter var der et dødsfald tæt på hende. Andre gange har hun set tingene, så hun kunne nå at forhindre dem.

- Nogen vil hævde, at de kommer i kontakt med noget, hvor der er mere mellem himmel og jord. Jeg kan ikke forklare det. Men jeg tror, det er hjernen, der arbejder og har et bagkatalog af billeder - og så tror jeg, at jeg har en god intuition for mennesker og for ting, der kan ske, fortæller Puk Elgård.

Har ro, nærvær og varme hænder

På sin rejse rundt i forskellige afkroge af 'Det mystiske Danmark' er hun dog blevet bekræftet i, at den alternative verden på mange måder alligevel har sin berettigelse.

- Jeg har fundet mange gode kvaliteter i den verden, fordi den har noget, som det etablerede sundhedsvæsen ikke har: Ro, nærvær og varme hænder. Og derfor kan jeg godt forstå, at folk søger ind i den, siger Puk Elgård og tilføjer:

- Masser af mennesker finder svar, som de kan bruge her. Og så er det jo ligegyldigt, hvad det er. Bare man får hjælp til noget, der er svært. 

Du kan allerede nu se snigpremieren på første afsnit af 'Det mystiske Danmark', hvor Puk Elgård er med til klarsynsaften hos clairvoyanten Marzcia Techau, på TV 2 PLAY.