Livsstil

Mød den nye Miss Danmark: - Jeg gik helt i chok

Den smukke dansker har måtte kæmpe med sit selvværd under opvæksten. Nu er hun klar til at repræsentere Danmark til Miss World.

I weekenden blev årets Miss Danmark kåret, og det var en surrealistisk oplevelse, fortæller den 19-årige skønhed og Miss Danmark-vinder, Helena Heuser.

 - Jeg gik helt i chok. Det gik slet ikke op for mig. Det var først, da musikken begyndte, og de kom ind med kronen, sacheten, blomsterne, og da jeg så min familie på tilskuerrækkerne, som græd og klappede. 

- Det var så overvældende. Jeg tror stadig ikke helt, jeg har forstået det, siger hun til TV 2.

Flere arbejdsweekender har været en del af forberedelsen til showet, hvor Helena Heuser blandt andet har trænet catwalk og i at tale foran store menneskemænder - nu venter arbejdet med at gøre sig klar til Miss World-konkurrencen til vinter.

Blå Bog: Miss Danmark 2016

Helena Heuser

19 år

Opvokset i Ejby på Sjælland 

Bor i Søborg med sin kæreste

Tager i øjeblikket et sabbatår, hvor hun arbejder

Vil gerne læse enten journalistik eller til diætist 

Ikke sjovt at være den høje

Med sine knap 180 centimeter har Helena Heuser tidligere arbejdet som model, men det var ikke sjovt at vokse op og være den høje pige i klassen, fortæller hun. Det gav et lavt selvværd. 

- Jeg har altid været lidt usikker omkring at være så høj. Især når man er 14 år og et hoved højere end alle drengene og de fleste af pigerne. Så synes man måske ikke, man er så feminin, fortæller hun. 

- Jeg tror, det er en usikkerhed, som alle høje piger har. 

Den indstilling har hun arbejdet med at ændre på, og hun ser sin højde som noget positivt i dag.

- Nu er det unikt, og alle siger jo til én, hvor smukt det er at være så høj. Det tror jeg også selv på nu, og inden for denne branche er det også flot at være høj på catwalken, fortæller hun. 

Helena Heuser er Miss Danmark 2016.

Brud på en ryghvirvel

Helena Heuser meldte sig allerede til den danske skønhedskonkurrence sidste år, men så blev hun ramt af en rygskade.

Den 19-årige sjællænder går meget op i sundhed, og hun træner fire - fem gange om ugen, men under en tur i fitnesscenteret får Helena Heuser en dag overbalance og snubler.

Det har lært mig at være glad for at være sund og rask

Hendes fald resulterede i et mindre brud på en ryghvirvel, og hun skulle pludselig have hjælp til at rejse og sætte sig.  

- Det har taget mig et år at komme ovenpå igen, fortæller hun. 

I dag er Helena Heuser kommet sig efter skaden, men den har fået hende til at sætte pris på ting, hun før tog for givet.  

- Jeg har fået meget mere respekt for kroppen og hvordan det er, når man ikke kan noget. Jeg kunne ikke rejse mig eller tage strømper på. Det var de små ting, man ikke tænker over i hverdagen. Det har lært mig at være glad for at være sund og rask, fortæller hun.

'Miss Danmark 2016' blev afholdt på Docken i København.
Her bliver Miss Danmark 2016 kåret.

Håber på at gå hele vejen

Om et par måneder venter en tur til Washington og Miss World-konkurrencen, der bliver afholdt den 20. december.

- Det har nærmest været en uopnåelig drøm. Det er surrealistisk, at jeg skal derover i tre uger og møde så mange forskellige mennesker og kulturer. Jeg glæder mig rigtig meget, siger hun. 

Men tårnhøje hæle og en frygt for at snuble er også i tankerne, fortæller Helena Heuser.

- Det er også lidt skræmmende at være alene afsted i tre uger - så langt væk fra Danmark i en hård konkurrence. Men jeg glæder mig, og det er det, jeg er gået efter. Så frygten vender jeg til motivation, lyder det. 

Og målet er klart: 

- Jeg håber selvfølgelig på, at jeg går hele vejen. Og ellers bare at lære nogle nye mennesker at kende, siger Miss Danmark-vinderen.

Helena Heuser er gæst i 'Go' aften Danmark' mandag aften. 

Her kan du se hele kåringen af Miss Danmark: