Livsstil

Puk Elgård: Mine forældres liv gik i stykker, da de mistede en datter

Puk Elgård voksede op med en mor og en far, der i lange perioder var tynget af sorg. I dag er hun dog blevet mindet om de lyse sider, der også var.

Findes der et liv efter døden? Og kan man i så fald få kontakt til de døde? Nej, ikke hvis man spørger Puk Elgård.

Men hvad så, når en clairvoyant pludselig står og kan fortælle deltaljer om tv-værtens egen barndom og afdøde mor? Netop det oplevede Puk Elgård i det første afsnit af 'Det mystiske Danmark'.

I programmet tager hun rundt til flere af de danskere, der siger, at de har evner ud over det sædvanlige. Første stop er hos clairvoyanten Marzcia Techau, der under en klarsynsaften beskriver, hvordan hun har kontakt med en afdød kvinde med mange følelsesmæssige op- og nedture.

Fakta: Danskernes forhold til det overnaturlige

  • Hver syvende dansker tror på ånder, spøgelser og skytsengle.
  • Næsten halvdelen af befolkningen vil ikke afvise, at der findes overnaturlige fænomener.

Kilde: Megafon, 2015

  • 23 procent af danskerne har været til mindst en af følgende behandlinger: håndlæsning, hypnose, clairvoyance, healing, numerologi, auraterapi og astrologi.
  • Det meste udbredte er healing, som 10 procent har prøvet.
  • Otte procent har været til håndlæser. Det samme antal har prøvet hypnotisør.
  • Syv procent har været til clavoriant, 20 procent vil ikke afvise at prøve det​.

​Kilde: YouGov-undersøgelse for Søndagsavisen, 2016.

- Da hun siger det, får jeg en rigtig mærkelig følelse indeni. For den kvinde, hun beskriver, passer rigtig godt i forhold til min mor, som havde det rigtig svært, fortæller Puk Elgård til TV 2.

Døde af sorg

For at få det fulde billede af hendes mor, skal man tilbage til før, Puk Elgård selv blev født. Her indtraf nemlig en katastrofe i forældrenes liv, der skulle vise sig at sætte dybe spor. De mistede en datter, som døde kun otte år gammel af en nyresygdom.

- Deres liv gik helt i stykker efter det. Det blev bare smadret. Min far drak alt for meget og blev kun 52 år. Min mor blev 64 år og var i perioder meget svækket af den tragedie, der indtraf i deres liv. De døde af sorg, fortæller Puk Elgård.

Hun har i tidligere interviews fortalt, hvordan hun selv blev født som et 'erstatningsbarn' for sin søster, og hvordan hendes mor konstant var urolig for, at der skulle ske hende noget.

Under klarsynsaftenen beskriver clairvoyanten Marzcia Techau flere detaljer, som passer ind Puks Elgårds erindringer om sin mor - herunder et strandområde. Hvorvidt det handler om, at hun selv ubevidst vil have det til at passe ind, er tv-værten dog i tvivl om. 

- Det med stranden og klitterne havde jeg fuldstændig svedt ud. Så da hun nævner det, leder jeg efter det i min hukommelse. Og der var nogle år, hvor vi havde et sommerhus i Blokhus, hvor min mor havde det godt. Så Marzcia får mig til at tænke på nogle steder, hvor det også har været smadderhyggeligt at være familie, siger Puk Elgård. 

Herunder fortæller Marzcia Techau efter kameraerne er slukket, hvordan hun fik kontakt til Puk Elgårds mor:

Følte ikke kontakten

Siden klarsynsaftenen har hun tænkt en del over flere af Marzcia Techaus pointer - blandt andet, at hun skal huske på letheden og humoren hos sin mor. 

Til spørgsmålet om Puk Elgård føler, at der på aftenen var en direkte kontakt, er svaret dog 'nej'.

- Jeg føler, at der blev hentet et billede ned af min mor. Men jeg har ikke en fornemmelse af, at hun var i rummet, fortæller Puk Elgård.

Alligevel kan hun mærke, at oplevelsen kan bruges fremadrettet til at huske mere tilbage på det lyse frem for det mørke i barndommen.

- Det er dramatisk at være barn af nogle forældre, der har så mange problemer. Så jeg kunne rigtig godt bruge det prik på skulderen, der minder mig om også at huske på de lyse sider, der har været, siger Puk Elgård og tilføjer:

- Og i bund og grund er der jo ingen, der ved, om min mor var der. Man står ingen steder sort på hvidt, om folk kan komme i kontakt med de døde.

Næste gang besøger Puk Elgård Bromølle kro i Vestsjælland, hvor personalet er overbevist om, at det spøger. Se snigpremieren på programmet allerede nu på TV 2 PLAY.