Livsstil

Puk Elgård må overgive sig: Forlader hjemsøgt kro-værelse i utide

Puk Elgård tror ikke på spøgelser eller andre overnaturlige fænomener. Men da hun skal overnatte på Bromølle kro, ryster noget alligevel tv-værten.

Pander flyver fra tid til anden gennem køkkenet, vandhaner tænder af sig selv – og på særligt et værelse foregår der mystiske ting.

Vi er på Bromølle kro i Vestsjælland. Et sted omgivet af skov og idyllisk beliggende ved en å – men bag de hvide mure er personalet på stedet overbeviste om, at det spøger.

I andet afsnit af ’Det mystiske Danmark’ er Puk Elgård derfor taget på besøg for at overnatte i netop det ’hjemsøgte’ værelse.

- Jeg har set det, som nogen vil kalde et spøgelse. Men jeg tror ikke på det alligevel. Jeg tror, at det er hjernen, der spiller os et pus. Jeg har en meget naturvidenskabelig tilgang til det, fortæller Puk Elgård til TV 2. 

En nat hos spøgelserne

Til historien om Bromølle kro hører der beretninger om et tidligere kropar, som i 1800-tallet drak deres gæster fulde for derefter brutalt at myrde dem og røve deres ejendele. 

Fakta: Danskernes forhold til det overnaturlige

  • Hver syvende dansker tror på ånder, spøgelser og skytsengle.
  • Næsten halvdelen af befolkningen vil ikke afvise, at der findes overnaturlige fænomener.

Kilde: Megafon, 2015

  • 23 procent af danskerne har været til mindst en af følgende behandlinger: håndlæsning, hypnose, clairvoyance, healing, numerologi, auraterapi og astrologi.
  • Det meste udbredte er healing, som 10 procent har prøvet.
  • Otte procent har været til håndlæser. Det samme antal har prøvet hypnotisør.
  • Syv procent har været til clavoriant, 20 procent vil ikke afvise at prøve det​.

​Kilde: YouGov-undersøgelse for Søndagsavisen, 2016.

Om det er dem, der i dag spøger på kroen, ved ingen med sikkerhed. 

Jeg kan lige så gode lade vær med at prøve. Jeg kommer ikke til at sove.

Puk Elgård

Inden Puk Elgård skal overnatte på kroen, får hun derfor besøg af tre spøgelsesjægere, der med deres elektronik mener at kunne bekræfte, at der foregår uforklarlige ting på kroen.

Og den oplevelse får det alligevel til at løbe koldt ned af ryggen på tv-værten, da hun efterfølgende skal sove i rummet.

- Nu er klokken 03.00 om natten, og jeg kan ikke sove. Og jeg kan lige så godt lade vær med at prøve. Jeg kommer ikke til at sove. Jeg ser de her tændstikmænd, der sidder ved reolerne. Så jeg må overgive mig og sige, at det kunne jeg ikke. Så nu pakker jeg mine ting, lyder det fra Puk Elgård.

Herunder fortæller Puk Elgård, hvilket forhold hun havde til den alternative verden, før optagelserne til 'Det mystiske Danmark':

Den gamle kroejers kone

Næste morgen tilkalder hun derfor clairvoyanten Jasper Sågård, der angiveligt kan finde og uddrive spøgelser. Og da han kommer ind på værelset, får han et klart billede af, hvem der skaber uroen. 

- Det er dame, der har en påklædning som for mange år siden. Hun har mørkt hår og er meget feminin. En kone til en, som har administreret stedet, siger Jasper Søgård.

Det mystiske Danmark' bliver sendt på TV 2 mandag klokken 20.50 og på TV 2 PLAY. Efter programmet mandag aften sidder clairvoyant Jasper Sågård klar til at livechatte her på tv2.dk.