Livsstil

Dyrehviskeren Kit besøgte travhesten, der var kendt for at tabe: Nu vinder den løb

Siden dyrehviskeren Kit i foråret var på besøg hos travhesten Chip, har den vundet et løb og er blevet mere rolig.

Det var langt fra en vinderhest, som Puk Elgård i foråret mødte sammen med dyrehviskeren Kit Benlolo under optagelserne til 'Det mystiske Danmark'.

For selvom travhesten Chip var spået til at vinde det ene løb efter det andet, så blev den igen og igen ved med at fejle og slå over i galop - og det går ikke, når man er en travhest. 

Dyrehviskerens opgave var derfor gennem telepati at få ro på hesten, og som man ser i slutningen, så ender den med at blive nummer to til et løb.

'Det mystiske Danmark'

I fire nye TV 2-programmer rejser tv-vært Puk Elgård rejse rundt i forskellige afkroge af 'Det mystiske Danmark'.

Her besøger hun de danskere, der siger, at de har evner ud over det sædvanlige.

'Det mystiske Danmark' bliver sendt mandag 20.50 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Fra taber til nummer 1

Siden kameraerne slukkede i foråret, har Chip igen haft succes på travbanen. Den blev nemlig nummer 1 ved et løb den 10. juli på Charlottenlund Travbane, fortæller hestens ejer, Marie-Louise Larsen.

- Chip vandt et løb efter optagelserne, og jeg tror på, at det skyldes hjælpen fra Kit. I hvert fald har hun hjulpet mig og Chip til at få et bedre bånd til hinanden. Jeg har fået nogle øvelser, som jeg kan bruge, når han er hidsig på banen, siger Marie-Louise Larsen.

Hun har dog kun startet Chip ved et andet løb udover vinderløbet. Det var i Sverige, og her slog hesten igen over i sin gamle vane og galoperede afsted. 

- Lige i øjeblikket har jeg lidt problemer med ham, men det skyldes, at han har ondt nogle steder i kroppen. Derfor holder han lige nu pause og får nogle behandlinger, siger Marie-Louise Larsen.

Mere mellem himmel og jord

Ifølge Kit Benlolo har hun efter optagelserne kommunikeret med Chip flere gange - og derfor blev hun ikke overrasket, da han i juli kom i mål som nummer 1.

- Jeg blev så glad. Men jeg vidste også, at han på det tidspunkt var kommet helt ned i sit hjerte, sin klogskab og kunne forbinde sig til Marie-Louise, og det er det, det handler om. De skal finde hinanden, siger Kit Benlolo.

Hun heller ikke i tvivl om, at Chip nok skal vinde flere løb, når han er ovenpå igen. Og hun håber, at andre dyreejere vil tage med sig, at dyr kan mærke mere, end man går og tror. 

Også Marie-Louise Larsen ser nu lyst på fremtiden for Chip - og hun er heller ikke bange for at sige, at det er svært at forklare, hvad der har gjort forskellen.

- Det er mere mellem himmel og jord. Så jeg håber, at jeg kan få ham i orden igen og vinde en masse løb. Og det er jeg sikker på, han gør nu, siger hun. 

Det mystiske Danmark' bliver sendt på TV 2 mandag klokken 20.50 og på TV 2 PLAY. Efter programmet mandag aften sidder dyrehvisker Kit Benlolo klar til at livechatte her på tv2.dk.