Livsstil

Hans Pilgaard om sit dobbeltliv: Jeg ville ønske, jeg var sprunget ud før

Det tog Hans Pilgaard mange år at finde modet til at springe ud som homoseksuel - både for sig selv og omverdenen, fortæller han i en ny bog.

Han beskriver det som et dobbeltliv. Et liv, hvor han i årevis skjulte sin seksualitet og levede med skyld og skam over at være tiltrukket af mænd.

I dag ville tv-vært Hans Pilgaard ønske, at han var sprunget ud som homoseksuel noget før. Og han håber, at han ved at sige det højt kan gøre det lettere for andre at tage springet.

- Det var sindssygt svært at få det sagt. Det starter med, at man er bange for at miste sine forældre, og så er man bange for, at vennerne vil vende én ryggen. Og jeg skammer mig lidt over, at jeg troede, at jeg havde sådan nogle venner – for der er jo ikke én af dem, der har vendt mig ryggen, fortæller Hans Pilgaard til TV 2.

Fortryder én ting

I tv-værtens nye bog 'Støj og fortielser’, der udkommer i næste uge, beskriver han den lange kamp, det har været at erkende og acceptere, at han er til mænd.

- Hvis jeg kunne lave én ting om i mit liv, så var det at springe ud tidligere og lade være med at være så bange. For det skal nok gå, siger Hans Pilgaard, der som 37-årig stod åbent frem som homoseksuel. 

Jeg har skammet mig for meget over det og været bange for at blive opdaget.

Hans Pilgaard

Ifølge Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT) skjuler omkring 40 procent deres seksualitet på arbejdspladsen. Her håber man nu, at Hans Pilgaard kan være med til at ændre det.

- Vi har et problem i Danmark, som er vigtigt at tage fat om. Derfor er det også godt, at Hans Pilgaard er ude og skrive det her i sin bog, siger Anders Bernhoft, pressemedarbejder i LGBT Danmark.

Forældrene skulle også acceptere det

De fleste kender nok primært Hans Pilgaard som vært på TV 2-programmet 'Hvem vil være millionær'. Og kan populariteten derfra få budskabet til at bundfalde sig hos flere, er det helt fint med ham.

 - Det har været en lang og angstfyldt proces for mig, hvor mine forældre også skulle have tid til at acceptere det. Så hvis andre kan genkende sig selv i nogle af de få øjeblikke og tænke, at det er okay, så har jeg nået det, jeg gerne ville, siger Hans Pilgaard og tilføjer:

- Jeg har skammet mig for meget over det og været bange for at blive opdaget. Det ville jeg gerne have undgået