GO'

Skatteminister blev hængt ud for stavefejl: Jeg er glad, når jeg kan se, at jeg er en rollemodel

Det tog skatteminister Karsten Lauritzen lang tid at beslutte sig for at stå frem og fortælle, at han har svært ved at stave - han skammede sig.

- Det er noget, jeg har kæmpet med i mange år, og det er noget, jeg har skammet mig over, selvom der ikke som sådan er noget at skamme sig over. Men jeg har været ked af det, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) i 'Go aften Danmark' mandag.

Selvom Karsten Lauritzen har skammet sig over at have svært ved at læse og stave, så anslås det faktisk, at op til fem procent af danskerne har samme problemer. I større eller mindre grad.

- Jeg er ikke glad for at fortælle en hel masse om mit privatliv, så det var meget svært for mig, siger Karsten Lauritzen.

Men for skatteministeren har det i høj grad været en positiv oplevelse at fortælle om problemet.

- Jeg er glad, når jeg kan se i min indbakke, at jeg kan være en rollemodel for nogle andre – så forstår jeg ikke, hvorfor jeg ikke har gjort det noget før, siger Karsten Lauritzen.

Tweet fyldt med fejl

Den 30. august i år tweetede Karsten Lauritzen om Danmarks nye Helhedsplan. Men dette tweet indeholdt nogle fejl. Blandt andet manglede der et nutids-r og et mellemrum.

- Når jeg kigger på det nu, så ser det da rigtig nok ud, men jeg anerkender jo fejlene … Jeg havde faktisk forsøgt at gøre mig umage, men ikke nok, for der er jo masser af fejl i det tweet, siger Karsten Lauritzen.

- Jeg vil ikke have, at der er nogen der skal have ondt af mig.

Karsten Lauritzen, Skatteminister (V)

Karsten Lauritzen har aldrig fået en diagnose for ordblindhed – det har han ikke ønsket, for han ønsker ikke at blive sat i en kasse.

- Jeg vil ikke have, at der er nogen, der skal have ondt af mig, eller skal synes, at det er synd for mig, siger Karsten Lauritzen.

Han understreger dog, at det ikke gælder for alle. Andre kan have gavn af en diagnose.

Du staver som en 7-årig

Skatteministerens tweet fik flere til tasterne, og der blev ikke holdt igen med de negative kommentarer.

- Godt, du ikke er undervisningsminister, skrev Søren Jakobsen.

- Min samfundskage bliver altså lidt mindre, når mit lands skatteminister staver som en 7-årig. Sorry, skrev Christian Orellana.

Den slags tweets gør Karsten Lauritzen ked af det. Og så er han faktisk ikke helt enig i kommentarerne.

- Det ville da i virkeligheden være en god idé at have en der har problemer med at stave og læse til at være undervisningsminister, siger han.