GO'

Sada Vidoo kunne ikke genkende sig selv - så blev hun en ’levende dukke’

Den 39-årige Sada Vidoo lever sit liv som levende dukke. Det er nemlig den hun er, og det er faktisk først nu, at hun kan genkende sig selv.

Selv klokken 11 en søndag aften er Sada Vidoo levende dukke, med make-up, dramatisk tøj og anderledes frisure.

Det er nemlig den, hun er.

I 2012 gik det op for hende, at hun ikke kunne genkende sig selv, når hun så sig i spejlet, og siden da har hun levet som levende dukke.

Det fortæller hun i ’Go’ aften danmark’ tirsdag.

- Efter at have kigget mig selv i spejlet en dag, blev jeg bare fri for andres forventninger, og var tro mod det, jeg har lyst til at være, fortæller Sada Vidoo.

Inden Sada Vidoo valgte at leve som levende dukke, var hendes borgerlige navn Nicole Stockholm, og op gennem 00'erne var hun sangerinde og sangskriver.

Blandt andet har hun været med til at skrive "Ten Miles" til Infernal, som er blevet et stort hit i Danmark.

Dukke i x-factor

Sada Vidoo var i mediernes søgelys for et par måneder siden, da hun stillede op med sin version af amerikanske Pat Benatars klassiker "Love Is a Battlefield" i britisk X Factor.

Nedenfor kan du se, hvordan hun klarede auditionen:

Har altid været stilforvirret

At være ’levende dukke’ er en subkultur i Japan, hvor man er ’Kawaii’. At være ’kawaii’ betyder på japansk, at man er nuttet.

- Jeg går op i mit dukkeunivers. Det er et univers jeg har kreeret, som jeg har det godt med, fortæller Sada Vidoo.

I 2012 havde Sada Vidoos fået nok af, at omverdenen prøvede at påvirke hende i forhold til den musikkarriere, som hun havde gang i.

Hun valgte derfor at stoppe op og vælge en stil der var rigtig for hende.

- Jeg havde altid været stilforvirret, og ikke vidst hvem jeg var, og det har været en søgen, som jeg tror, at vi alle sammen går igennem i vores liv, siger Sada Vidoo.

’Mørk’ dukke, ’Lys’ dykke

Sada Vidoo lever som dukke alle døgnets 24 timer.

- Jeg er mig, siger hun og fortsætter:- Jeg har jo mange forskellige sider som dukke. Jeg kan være en ’dark doll’ (mørk dukke red.), jeg kan være en ’light doll’ (lys dukke red.) - i dag er jeg lidt ’manga’, som jo betyder alle pastelfarverne, det er sådan alt efter mit humør faktisk.