GO'

Rasmus tjener millioner på computerspil: Det er ligesom en fodboldkamp - de råber og skriger

Han skiftede som ung grønsværen ud med en computer, og siden har Rasmus Filipsen gjort en karriere ud af sin e-sportspassion.

En arbejdsdag for Rasmus Filipsen lyder på seks til otte timers træning.

Han er ikke som de fleste andre danskere - den 25-årige fyr er professionel gamer i USA, og det går så fremragende med karrieren, at han har tjent flere millioner kroner i præmiepenge. 

Spillet hedder Dota 2.

- Det er sindssygt taktisk, der er mange strategier, og der bliver brugt rigtig meget tid på at bygge nye strategier og hele tiden at overgå hinanden, fortæller han 'Go' aften Danmark'.

Rasmus Filipsen forklarer, at spillet, hvor man er to hold bestående af fem spillere, især er stort i USA, Rusland og Asien.

Der var ikke nogen plan

Da Rasmus Filipsen var 14-15 år, var det fodbold, der fyldte i hans liv, men så begyndte computerspillet at overtage hans fritid. 

- Der var ikke så meget pres på samme måde. Det var den nemme løsning, og så lidt sjovere dengang, fortæller han. 

 Jeg ved ikke, om der var nogen plan som sådan. Jeg synes bare, det var sindssygt fedt at spille.

Rasmus Filipsen, e-spor

Derefter gik det hurtigt. Han droppede ud af gymansiet i 2. g, og han tilbragte på det tidspunkt 10-12 timer af døgnet foran computeren. 

- Jeg ved ikke, om der var nogen plan som sådan. Jeg synes bare, det var sindssygt fedt at spille.

Ligesom en fodboldkamp

I august deltog den i dag 25-årige dansker med holdet Digital Chaos til e-sportsturneringen The International i Seattle, USA. Og det gik så godt, at holdet nåede til finalen, der fandt sted i en stor arena.

Det er ligesom en fodboldkamp. De råber og skriger.

Rasmus Filipsen, e-sportstjerne

- Jeg tror, der var 15.000 mennesker inde at se det. Det er ligesom en fodboldkamp. De råber og skriger, fortæller Rasmus Filipsen. 

Han er i dag et velkendt navn inden for e-sportsverdenen, og det sker, at han bliver genkendt i lufthavne og ellers til turneringer, hvor folk ved, hvem han er.  

Ifølge E-Sports Earnings har den danske gamer i alt opnået over otte millioner kroner i præmiepenge, og i december deltager han med holdet i den næste store turnering - The Boston Major.

Rasmus Filipsen har ikke tænkt sig at stoppe med passionen lige foreløbig.

- Jeg tror, at der går nogle flere år, og så kan det godt være, jeg stopper med at spille og måske tager en manager-agtig rolle eller fortsætter indenfor e-sport helt generelt, fortæller han i 'Go' aften Danmark'.

I videoen øverst kan du høre mere om Rasmus Filipsens Dota-karriere og se, hvordan det så ud, da holdet vandt semifinalen i turnerningen The International. 

Så meget tjente e-sportshold i 2015

  1. Cloud9 - 10 mio.

    Cloud9 spiller primært Dota 2 og Counter-Strike. Men de har også vundet præmiepenge på spillene Heartstone og Mario-spillet Smash Bros. Holdet har base i Los Angeles i USA.  

  2. SK Telecom - 10,4 mio.

    Telecom T1 dominerede i 2015 i Sydkorea. Præmiepengene kom primært fra spillet League of Legends (LoL). 

  3. EHOME - 10,7 mio.

    EHOME havde det i 2015 svært i de asiatiske turneringer, men holdet klarede sig til gengæld godt i USA og Europa. 

  4. COGnitive Gaming - 12,1 mio.

    COGnitive Gamings indtjening kom sidste år særligt fra Smite World Championships-turneringen i Atlanta. Her indkasserede holdet 8,9 millioner i præmiepenge. 

  5. Virtus.Pro - 14,6 mio.

    Virtus.Pro klarede sig i 2015 rigtig godt i computerspillet Counter-Strike. Blandt andet vandt holdet knap 700.000 kroner i ESL ESEA Pro League Invitational-turneringen i Dubai. Den største fortjeneste kom dog ved den amerikanske turnering The International 5 (TI5), hvor holdet samlet vandt 8,2 millioner kroner. 

  6. Team Secret - 15,3 mio.

    Team Secret vandt blandt andet en tredjeplads ved Dota Asia Championships, der indkasserede holdet 1,9 millioner kroner. 

  7. Vici Gaming - 17,7 mio.

    Alene en fjerdeplads ved turneringen TI5 sikrede holdet Vici Gaming en gevinst på 10,7 millioner kroner.  

  8. LGD Gaming - 20,9 mio.

    Med en tredjeplads ved TI5 kunne LGD Gaming putte 15,1 millioner kroner i lommen. Den samlede indtjening i 2015 var på 20,9 millioner. 

  9. CDEC Gaming - 22,1 mio.

    Holdet CDEC Gaming kom med til turneringen TI5 på et wildcard. Derfor var det en enorm overraskelse, at holdet nåede en andenplads. Sammen med andenpladsen fulgte 19,6 millioner kroner. 

  10. Evil Geniuses - 80,6 mio.

    Evil Geniuses vandt førstepladsen i turneringen TI5. Og alene præmiepengene fra den turnering var nok til at give holdet en førsteplads på listen. Hele 45,5 millioner indkasserede holdet på den konto. I alt tjente Evil Geniuses i 2015 80,6 millioner kroner.

Kilde: esportsearnings.com og Redbull.com