Victoria's Secret-model hyldes for at vise synlige strækmærker

Den amerikanske undertøjsgigant har netop frigivet billeder af modellen Jasmin Tookes, hvor hun viser tydelige strækmærker.

Victoria's Secret er kendt for at bruge modeller, der er utrolig velformede - slanke, men med former og perfekt hud. Men nu gør undertøjsgiganten opgør med deres ideal.

I en ny kampagne viser modellen Jasmine Tookes sine strækmærker frem. På billederne, hvor hun bærer hundedyrt diamantundertøj, kan man ved hoftens glutealmuskel se synlige strækmærker. Noget, som ellers normalt retourcheres væk i billedredigeringen.

Brandingekspert og direktør hos Isobar, Andreas Hansen, ser det som et udtryk for, at Victoria's Secret gerne vil anerkende kvinder.

- Billedet fanger målgruppen i øjenhøjde. De anerkender, at kvinder er, som kvinder nu engang er. For at skulle købe deres undertøj, kræver det ikke noget af dig. Det stemmer rigtig godt overens med det, andre også gør - nemlig at dyrke de naturlige kvinder, fortæller Andreas Hansen.

Brandet er ikke til alle

Billederne af Jasmine Tookes er gået verden rundt og har fået snakken i gang på de sociale medier. Masser af kvinder er begejstrede for at se en model med strækmærker. Rigtig mange kvinder har nemlig strækmærker, som oftest opstår, når huden udvides ved graviditet, vægtøgning eller vægttab.

I tweetet skriver brugeren, at Jasmine Tookes bærer skrækmærkerne og sin hudfarve med stolthed. Jasmine Tookes er nemlig også den første farvede model, der i løbet af de seneste mange år har fået æren af at bære Victoria's Secret fantasy bra - en speciel og dyr BH, som bliver vist frem ved firmaets legendariske catwalk.

Hvad angår krop og dennes udformning adskiller Jasmine Tookes sig dog ikke fra firmaets øvrige modeller, som blandt andet tæller danske Josephine Skriver. Hun er slank og veltrænet med de i manges øjne helt rigtige proportioner.

- Victoria's Secret er ikke et brand, der er til alle. De tager ikke springet og producerer undertøj til plus sizes. Men det, at de nu bruger en model med strækmærker er deres måde af favne bredere på. De vil gerne anerkende den verden, de er en del af, men på deres egne præmisser, siger Andreas Hansen.

Har lyttet til debatten

Undertøjsfirmaet har ellers tidligere været taget i at retouchere nogle af deres billeder, så modellerne eksempelvis har fået tyndere arme eller ben. Og det er noget, som har været upopulært på de sociale medier, hvor der i stedet har bredt sig en tendens om at se ud, som vi er skabt.

Og i disse sociale medie-tider er det som global virksomhed dumt at negligere den offentlige stemme.

- Det er en måde at vise, at man har lyttet til den offentlige debat, og at man handler på tendensen. Med det her initiativ får Victoria’s Secret kommunikeret, at "de hører, hvad vi siger” - og at der selvfølgelig ikke er nogen, der er perfekte, uanset hvor perfekte de ser ud, forklarer Nathalie Larsen, digital chef ved kommunikationsbureauet Lead Agency.