Livsstil

Derfor deler kvinder lige nu billeder af deres mavedeller på nettet

Kvinden bag 'Nourish and Eat', som spreder budskabet om, at man skal elske sig selv og sine deller. Nourishandeat/Instagram

#EmbraceTheSquish handler om at sætte pris på den krop, man har. Det har fået kvinder til at vise maven frem på de sociale medier.

Man kan få alt til at fremstå perfekt på Instagram, men virkeligheden er som regel en anden - og vi har alle mavefolder, når vi sidder ned. 

Det hylder hashtagget #EmbraceTheSquish.

En amerikansk kvinde ved navn Gina står bag Instagramprofilen 'Nourish and eat', der har over 74.000 følgere på Instagram. Hun viser maven frem og har som mål at sprede budskabet om selvkærlighed under hashtagget.

- Din krop er ikke mindre værd lige nu sammenlignet med sidste gang, du havde det godt med den. Lær at elske din krop i alle dens former, i dag, i går og i morgen, skriver hun blandt andet under et billede. 

Det har inspireret andre til at vise maveskindet frem på det sociale medie.

Ved at dele autentiske billeder af sig selv vil hun samtidig gøre op med en tidligere spiseforstyrrelse. Budskabet har hurtigt spredt sig, og på få dage er en video med hendes historie blevet set over 1,5 millioner gange.

Kvinden bag 'Nourish and Eat' viser her sine mavedeller frem. Se flere eksempler fra andre brugere nederst i artiklen.

Vi er mætte af det pæne

Nathalie C. Larsen er digital chef ved kommunikationsbureauet Lead Agency, og hun mener, at en fortælling som denne falder lige ned i en generel tendens om ærlighed på nettet og om at nedbryde tabuer.

- Vi er blevet mætte af det meget pæne billede på de sociale medier. Vi vil gerne se rigtige mennesker, der tør vise sit uperfekte jeg, og det ser vi flere og flere eksempler på, siger hun til TV 2.

Generelt er det blevet populært at gøre op med det perfekte på Instagram, Twitter og Facebook. 

Brugere viser det eksempelvis i form af portrætter uden makeup, ved ærligt at fortælle om sygdom eller ved at vise den almindelige krop frem.

- Generelt handler det om at starte en samtale om virkeligheden, hverdagen – og alt det, vi måske ellers ville forsøge at dække til og skjule. Ved at lægge et ufiltreret billede op, sender jeg et signal om, at det er okay at gå i nattøj hele dagen eller at have spist lidt ekstra i julen, fortæller Nathalie C. Larsen og fortsætter. 

- Når flere brugere gør det i flok, bliver det en slags bevægelse. Man føler sig som en del af noget større og sætter dagsorden. Det er dét, der motiverer brugerne til at fortsætte, vurderer jeg. 

Her kan du se andre Instagrambrugere, der deler mavebilleder under #embracethesquish: