Vildt Ringenes Herre-eventyr: Danske fans besøger 30 filmsteder

Kæresteparret Niki og Line kørte tusindvis af kilometer for at besøge steder, hvor Tolkien-trilogien er optaget.

- Det var en helt fantastisk følelse at stå der. Man føler, man står midt i filmen, husker Niki Topgaard.

Den 31-årige dansker er kæmpe filmfan, og det var en surrealistisk oplevelse, da han og kæresten Line Rosted nåede frem til 'Weathertop' fra 'Ringenes Herre'. Det krævede et sandt detektivarbejde at finde frem til filmlokationen.

 Det er den ultimative måde at komme endnu tættere på filmene

Niki Topgaard 

Parrets passion er usædvanlig - de går på jagt efter områder, hvor eventyrfilm bliver til.

Under en tur til New Zealand kørte de derfor i zigzag gennem landet - 5.000 kilometer fordelt over tre uger - udelukkende for at nå frem til steder fra 'Ringenes Herre'-universet.

Det blev til cirka 30 lokationer, og turen kostede dem i alt 50.000 kroner, der blev betalt af egen lomme. Men det har været alle pengene værd.

- Jeg gjorde det gerne igen, siger Niki Topgaard, der til daglig arbejder som filmklipper. 

Vores store passion

De to danskere er filmnørder af den ægte slags. De arbejder begge i filmbranchen, i fritiden ser de film, og når de er på ferie, jagter de lokationer fra eventyr- og fantasyfilm.

- Det er den ultimative måde at komme endnu tættere på filmene, fortæller Niki Topgaard.  

Fundene inkluderer de i deres egne produktioner krydret med baggrundsviden. Line Rosted står bag kameraet, mens Niki Topgaard har brugt syv måneder af sin fritid på at klippe den seneste film færdig - se et sammendrag øverst på siden eller se hele duoens 'Ringenes Herre'-film her.

Sidste år var parret i en række medier, efter de havde brugt 98.000 kroner på at besøge seks forskellige lande i deres søgen efter 'Star Wars'-scener. Det førte dem blandt andet til Californien, Tunesien og det nordligste Norge.

- Det er vores store passion, som vi lever og brænder for. Efter 'Star Wars'-turen havde vi lyst til et nyt eventyr, og så var det oplagt med 'Ringenes Herre', fortæller den 31-årige filmentusiast. 

Vi er meget ihærdige

Idéen om at udforske film-lokationer opstod på en ferie til Los Angeles for tre år siden. De var i området og ville derfor besøge steder fra 'Tilbage til Fremtiden' og 'Terminator'. 

- At se de her filmlokationer gør, at man ser fantastiske steder, man normalt ikke ville have set. Det er en slags skattejagt og en sjov måde at rejse på, fortæller han. 

Og når de går på opdagelse, har de både filmværkerne med på iPad'en og stillbillleder for at finde de rigtige steder. 

- Vi har alle de referencer med, som vi overhovedet kan finde, og vi laver research i flere måneder før turen. Vi er meget ihærdige, så vi finder som regel det, vi leder efter, fortæller han. 

Herunder gengiver Niki Topgaard en række scener fra 'Ringenes Herre'-universet: 

Kunne ane noget i horisonten

Bjergtoppen 'Weathertop' fra 'Ringenes Herre'-universet var dog noget af en udfordring at finde.

Lige pludselig kunne min kæreste ane noget i horisonten, der kunne ligne lokationen

Niki Topgaard

Ligesom i en skattejagt arbejder duoen ud fra de ledetråde, de kan finde. Bjergtoppen blev fundet ud fra en cirkaangivelse fra et tidligere interview med instruktør Peter Jackson. Det førte dem til området ved Port Waikato syd for storbyen Auckland i New Zealand - et område med mange klippeknolde og bakketoppe. Her kørte de rundt og brugte en dag på at lede. 

- Lige pludselig kunne min kæreste ane noget i horisonten, der kunne ligne lokationen. Vi fandt kameraet frem og zoomede ind på det, og det lignede det meget godt, husker Niki Topgaard. 

Der var ikke veje helt hen til bjergtoppen, som ovenikøbet lå i et indhegnet område. De måtte derfor først spørge ejeren om tilladelse til at vandre derud - og efter to kilometer på gåben nåede de frem til målet. Det var stort. 

- Vi kunne sidde og se klip fra filmene, mens vi var der, fortæller han. 

Næste projekt: Jurrasic Park

Det er ikke lykkedes for duoen at finde alle scener fra trilogien, for nogle steder kunne de ikke nå frem til, fordi de enten lå på privatejede grunde eller krævede en helikopter for at nå frem.

- Men vi var ret ihærdige med nogle af bjerglandskaberne, hvor vi var ude at klatre en hel dag for at komme frem. 

Næste forår har kæresteparret planlagt, at de skal en tur til Califonien og Hawaii, hvor de vil finde 'Jurassic Park'-lokationer, og så drømmer de om at gå i fodsporene på 'Pirates of the Caribbean' og 'Indiana Jones'. 

Sidste år var Niki Topgaard i 'Go' morgen Danmark' i forbindelse med sin jagt på Star Wars-lokationer. Se klippet her: