Livsstil

Lægerne spåede Cecilia et liv i kørestol - men så mødte hun Abel

19-årige Cecilia var i flere år bundet til en kørestol og store mængder medicin. Men så mødte hun hesten Abel, der ændrede alt.

16 smertestillende piller om dagen og dømt til et liv i en kørestol. Sådan så hverdagen ud for bare halvandet år siden for den dengang 17-årige Cecilia Rosell.

Hun er født spastiker og har derfor i mange år været så stærkt plaget af smerter, at hun ikke kunne bruge sin muskler til at gå. 

- Lægerne sagde, at jeg nok aldrig kom til at gå, men så startede jeg med at ride meget tidligt, og i dag kan jeg gå kortere distancer, fortæller Cecilia Rosell.

Hest på Hovedbanegården

Søndag var hun i 'Go' morgen Danmark', hvor hun havde sin hest Abel med ind på Københavns Hovedbanegård.

Den islandske hest fik hun kort efter, at hun for halvandet år siden måtte stoppe på en efterskole på grund af smerter - og her kom Abel til at betyde noget helt specielt for Cecilia Rosell.

19-årige Cecilia sammen med sin hest Abel midt på Københavns Hovedbanegård i 'Go' morgen Danmark.'

- Før jeg fik ham, sad jeg fast i en kørestol. Men da jeg havde haft ham i en uge, kunne jeg gå, fortæller hun og tilføjer:

- Ridning gør, at jeg får trænet de små muskelgrupper. Jeg kan ikke gå langt, træne i fitnesscenter eller svømme, som mange andre gør. Så han er min træningspartner og min bedste ven.

Jeg har altid været den handicappede pige, men når jeg sidder på ham, så er jeg som alle andre,

Cecilia Rosell.

Kåret som årets dyrehelt

Træningen med Abel betyder, at Cecilia Rosell nu kan gå op til en kilometer på de gode dage, og at hun er blevet helt fri for medicin. 

- Jeg er jo forholdsvis normal i forhold til, hvad jeg var. Jeg har altid gået i specialklasse og været den handicappede pige, men når jeg sidder på ham, så er jeg som alle andre, siger hun.

På baggrund af netop det, har Abel derfor fornylig vundet en pris for sin hjælp til Cecilia Rosell. 

Han er nemlig blevet fynsk ugevinder i Agria Dyreforsikrings landsdækkende konkurrence om at blive 'Danmarks Dyrehelt 2016', hvor der ifølge TV 2 FYN var over 100 dyr tilmeldte.  

Abel går derfor nu videre til hovedkonkurrencen sammen med dyrehelte fra andre dele af landet.