Livsstil

Forbyttet før fødslen: Nu besøger Marcus sin nye familie i USA

Marcus Petersen stod frem i TV 2-dokumentaren 'Hemmeligheder og Løgne', hvor han søgte efter sit genetiske ophav.

Det er efterhånden et år siden, at dokumentaren fulgte Marcus Petersen og hans søgen efter sine genetiske forældre. Hans forældre var i fertilitetsbehandling, og hans mor fik ved en fejl et befrugtet æg fra en anden kvinde og sæddonor. 

Da Marcus blev født, så undrede hans forældre sig over, at han havde et noget mørkere udseende end dem. 

Siden Marcus fik sandheden at vide som 14-årig, har han haft et stort behov for at finde ud af, hvordan det kan ske, at man forbytter et æg - og endnu vigtigere: at finde frem til sine genetiske forældre, så han har noget at spejle sig i.

Det lykkedes ham at finde sin dansk-amerikanske far, John Kennedy, som boede i København, og tog imod Marcus med åbne arme.

Den nye familie i USA

Efter dokumentaren sluttede, har der været meget stille omkring Marcus, indtil han for få dage siden skriver en opdatering på Facebook, hvor han fortæller, at han lige er ankommet til USA for at besøge sin nye amerikanske familie.

- Ja, jeg er i North Carolina med John, hvor jeg skal besøge hele min familie. De har taget imod mig med åbne arme, og det er jeg så taknemmelig over, siger Marcus Petersen.

- John har fortalt sin familie for lang tid siden, at han var donor, så på den baggrund har de været meget open-minded over at møde mig.

Marcus er desværre ikke kommet tættere på at finde sin genetiske mor, da klinikken, som i sin tid lavede fejlen, ikke vil oplyse navnet på hans mor. De har ydermere oplyst, at de ikke har været i kontakt med hende siden midten af 1990'erne. 

- Jeg har indset, at jeg nok ikke kommer til at møde min genetiske mor. Det må jeg være indforstået med, siger Marcus Petersen.

Den værste tid

En svær erkendelse for nu 20-årige Marcus, som har søgt et svar, siden han lærte sandheden at kende som 14-årig. Det har givet ham mange dæmoner at tumle med, hvilket ikke blev bedre, da han sidste år aftjente sin værnepligt. En tid, som han kalder den værste i sit liv.

- Værnepligten var forfærdelig. De behandlede mig dårligt. Det og at min ansigt pludseligt var overalt i medierne, kunne jeg slet ikke overskue. Det føltes som om, at jeg fik en depression og jeg havde ingen energi. Jeg sov bare hele tiden. Jeg ville have været ude i medierne og snakke om min sag, men det kunne jeg slet ikke overskue. Ikke fordi der skulle rulle hoveder i min sag, men jeg ville bare arbejde for, at det ikke skete for andre, siger Marcus. 

Han understreger dog, at han arbejder på at få det bedre, og at det går den rigtige vej. Særligt turen til USA for at møde den nye gren af familien giver ham en spejling, som han længe har sukket efter. 

- Man skal jo passe på med at vil have det hele, og så være glad for det, som man har fået, siger han.