Jul

Danskerne: Julegaverne skal være større i år

Danskerne regner med at bruge flere penge på julen i år. Især opjusterer vi på julegavefronten.

Julen har en tendens til at være dyr. Det kan de fleste nok blive enige om. Men i år regner mange danskere faktisk med at bruge endnu flere penge end normalt.

Det på trods af, at julen faktisk er blevet billigere.

I 2015 anslog danskerne, at de ville bruge 3.020 kroner på julegaver, hvorimod de i år regner med at bruge over seks procent mere - nemlig 3.210 kroner.

Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Nordea.

Også den generelle udgift til julen kommer til at stige. Her regner danskerne med at bruge cirka 4.960 kroner. Det er 3,5 procent mere end sidste år.

Nedenfor kan du se forskellene på juleforbruget i de forskellige dele af Danmark:

Midtjyderne har spenderbukserne på

Ser man på forskellene mellem regionerne, er det især Midtjyderne, der regner med at skrue op for forbrugsfesten i år.

De regner nemlig med at bruge 750 kroner mere i år end sidste år, hvorimod nordjyderne kun vil bruge en tier mere her i 2016.

Udover at midtjyderne vil bruge flere penge i år, så vil de også bruge markant flere penge end deres medborgere i hovedstaden. Der er 1.500 kroner til forskel i det samlede, forventede juleforbrug mellem de to landsdele.

En af grundene til, at vi bruger ekstra på julen i år, kan have noget at gøre med, at vi har fået flere penge mellem hænderne. Gennemsnitslønnen på det private arbejdsmarked er steget omkring to procent, mens forbrugerpriserne samlet set kun er steget 0,3 procent.

Det mener Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Nordea.

- Danskernes økonomiske selvtillid er i top. Flere og flere kommer i job og mange har store opsparinger. Mange er velpolstrede, og julen er vigtig for mange, så vi vil gerne bruge flere penge, siger hun.