Livsstil

9-årige Gustav lider af angst: - Jeg turde ikke blinke

Siden Gustav var fire år gammel har han levet med angst. Blandt andet turde han ikke blinke, fordi han var bange for at blive blind.

9-årige Gustav Fosdal Bangild turde ikke blinke eller lukke øjnene, for han var bange for at blive blind. Det gjorde det blandt andet svært at sove om natten.

Det var bare en af flere ting, som var et symtom på angst hos Gustav.

Da han var på ferie med sin familie, ville han ikke spise noget ud over hvidt brød uden skorpe.

- Jeg var bange for, at det ville hænge fast i halsen, og så ville jeg blive kvalt, fortæller Gustav Fosdal Bangild i 'Go' aften Danmark' tirsdag.

Gustavs mor og far kunne ikke få den hjælp, som de følte, at de manglede til Gustav, fordi han var rimelig velfungerende i dagligdagen. Han var simpelthen for 'rask' til at få rigtig hjælp.

- Vi falder imellem to stole. Vi er i den der gråzone, fordi Gustav jo ikke har så meget angst, at han ikke kan følge en almindelig hverdag i skolen, siger Sisse Fosdal Bangild, der er Gustavs mor.

Bange for at blive kvalt

Familien Fosdal Bangild blev præsenteret for et projekt, der hedder 'Mind My Mind' som Psykiatrifonden står bag, og her bliver nogle af Gustavs problemer angrebet på en ny måde.

Et problem var, at Gustav ikke turde låne sine bamser ud til sin lillesøster, og det kunne projektet hjælpe med.

- Jeg var bange for, at den ville blive kvalt, siger Gustav Fosdal Bangild.

I den problematik præsenterede projektet familien for et værktøj, de kaldte trappestien, hvor Gustav gradvist blev vænnet til, at lillesøsteren rørte bamsen.

Og alle værktøjerne har i den grad hjulpet familien.

- Jeg er ikke bange for noget mere, slutter Gustav Fosdal Bangild.