Livsstil

Nu skal det afgøres: Hvilken julefilm er danskernes foretrukne?

Få opskriften på de bedste julefilm og stem på din favorit.

Det er endelig december, så det er igen tid til at støve de gamle julefilm af. 

Selvom mange af dem er indspillet længe før fladskærmsfjernsynet så dagens lys, så er de stadig nogle af de foretrukne at sætte på.

- Man kan sammenligne det med gamle julemusikhits. Vi hører 'Last Christmas' igen og igen, selvom vi kan den til hudløshed, og alle ved, hvad der sker med de to tyveknægte i 'Alene Hjemme', men vi bliver nødt til at se det igen. Det handler om traditioner og gensynsglæde. Det er ikke jul, før vi har ædt brunkager og flæskesteg eller før, man har set de her film, siger Adam Voigt, filmanmelder og filmplanlægger på TV 2.

Kærlighed, humor og spænding er et must

Listen af juleklassikere er langt, men tre film udmærker sig som noget særligt. 

- 'Alene Hjemme'-filmene, 'Love Actually' og 'Die Hard' er de største juleklassikere. De har alle sammen julen som ramme om filmen, men i virkeligheden drejer handlingen sig om noget andet, siger Adam Voigt.

Filmene indeholder de tre ingredienser, som ifølge Adam Voigt skal til for at skabe en ægte juleklassiker: Kærlighed, humor og spænding. 

- En god julefilm er en film for følelserne. Hjernen deponerer vi under bordet efter julemiddagen, og så vil vi have kærlighed humor og spænding. Det er altid godt, hvis det kan blive lidt farligt, og der er noget på spil, men vi skal tro på, det lykkes. Det skal være spændende, men trygt, og så skal vi have noget at grine af. Julen er latermild, så humor er vigtigt, og kærlighed er også et ægte julebudskab, så det skal også snige sig ind, konkluderer Adam Voigt. 

Julefilm samler hele familien

Tilsammen giver det film, hele familien kan samles om. 

- Normalt ser vi fjernsyn hver for sig, men i julen spiser vi sammen og sidder i sofaen og ser fjernsyn sammen, så alle skal kunne være med, siger Adam Voigt. 

I løbet af december kan man blandt andet se frem til at samle familien om 'Fars fede juleferie' og 'Emma og Julemanden' på TV 2.

På TV 2 play kan man allerede nu se 'Julefrokosten'.  

Men nok hyggesnak. Nu skal det afgøres, hvilken julefilm der er danskernes foretrukne. Stem på din favorit lige her: 

Afstemning

Hvilken film SKAL du bare se i julen?