Jul

Jul for millioner: Her er gavepapiret, du aldrig må smide væk

Glimtende julemænd og funklende krystaller. Her er gavepapiret, du aldrig smider væk.

De fleste kender det. Det er juleaften, og mens du hidsigt har flået papiret af din julegave for at komme ind til dét, det hele handler om, skæver du over til din bedstemor, der forsigtigt har lirket tapen op og sirligt rullet papiret sammen - for det kan jo være, det kan bruges igen næste år.

Men mon ikke, bedstemors eksempel ville være værd at følge, hvis indpakningen kostede 300.000 kroner og funklede som en stjernehimmel?

For Londons mangemillionærer er det dog ingen sag. For når det kommer til julen, er det kun fantasien, der sætter grænser.

Verdens dyreste gavepapir

Det er ikke blot gaverne, der bruges millioner på - for selve gaveindpakningen skal naturligvis også matche indholdet. Og netop dét, har Rebekah Chol løsningen på. Hun specialfremstiller verdens dyreste gavepapir ved at dække det med funklende Swarovski-krystaller.

- At se folk købe virkelig dyre gaver og pakke dem ind i billigt papir hang ikke helt sammen. Så jeg fik ideen til Swarovski-indpakningen, forklarer Rebekah Chol i dokumentaren 'Verdens dyreste jul'.

Og krystallerne bliver der bestemt ikke sparet på. Rebekah Chol har blandt andet lavet en indpakning med over 23.000 krystaller. 

Papir til 300.000 kroner

Men at lime de små krystaller fast til lammeskind er en tidskrævende affære. Til Valentinsdag brugte hun intet mindre end tre uger på at færdiggøre en indpakning med et stort hjerte i både sølv og røde krystaller.

- Det tog en evighed. Jeg fortryder, at jeg gik i gang med det, fortæller hun grinende. Den krævende gave kan blandt andet ses i videoen øverst. 

Mon dog. Om ikke andet må prisen opveje den tidskrævende proces. Det billigste gavepapir, som Rebekah Chol sælger, lægger på knap 9.000 danske kroner.

Gavepapir i den lidt tungere ende kan dog snildt lande på 300.000 kroner - men så har du også en gave, der funkler om kap med stjernerne.  

Se hele dokumentaren om verdens dyreste jul allerede nu på TV 2 PLAY.