GO'

For 2 år siden skete det, som kun sker på film: Stemplet som sexmonster

Da Malthe Thomsen blev hængt ud som et sexmonster i USA, blev det starten på hans livs værste mareridt. Nu fortælles historien i en ny dokumentar.

For to år siden kom danske Malthe Thomsen ud for noget, som de fleste vil sige, kun sker på film.

En kollega anmeldte den dengang 22-årige dansker for seksuelt misbrug af børnehavens børn, han passede - og under afhøringerne pressede det lokale politi ham til at tilstå overgrebene.

Malthe Thomsen kunne pludselig se sig selv udråbt som sexmonster på amerikanske avisforsider.

Selvom han sidenhen er blevet renset for alle anklager, kæmper Malthe Thomsen stadig med det, der skete, og nu fortæller han hele historien i en ny dokumentar.

-  Jeg sover ikke så meget. I familien har vi nogle økonomiske udfordringer efter hele sagen, som vi håber på at få rettet op på, fortæller Malthe Thomsen tirsdag i 'Go' morgen Danmark'. 

Øverst i artiklen kan du se Malthe Thomsens fortælle, hvordan han har det i dag.

Det var kun begyndelsen

Anklagerne mod Malthe Thomsen var nemlig kun begyndelsen på en årelang kamp.

En del af forhørsteknikken er også, at de skal få en til at tvivle på sig selv, så da jeg tilstod, troede jeg delvist på det.

Malthe Thomsen

Sammen med sin advokat, Jane Fisher-Byrialsen, kæmper han stadig for at få erstatning for at blive stemplet som sex-monster, men også for at få ændret de forhørsmetoder, som fik ham til at afgive falsk tilståelse - efter fire timers forhør.

- De blev ved med at holde fast i, at de selv havde set det med deres egne øjne. Det var ikke rigtigt til diskussion, om jeg havde gjort det eller ej, men mere et spørgsmål om hvornår jeg tilstod. En del af forhørsteknikken er også, at de skal få en til at tvivle på sig selv, så da jeg tilstod, troede jeg delvist på det, fortæller Malthe Thomsen.

Politiet nægter at ændre metoderne

Forhørsmetoderne i New Tork er, ifølge Malthe Thomsens advokat, et meget stort problem. 

- 25 procent af de folk, der bliver frikendt på DNA-beviser, er folk der faktisk har tilstået noget, de ikke har gjort. Politiet er trænet i de her metoder, hvor de presser folk psykisk med løgn og falske besviser, og det er noget New Yorks politi i årtier har nægtet at lave om på, lyder det fra Jane Fisher-Byrialsen.

Malthe Thomsen sagsøgte staten New York for 48 millioner kroner og endte med et forlig, hvor han fik en halv million kroner.

Nu er han og advokaten, Jane Fisher-Byrialsen, i gang med at anlægge en ny sag - mod den kollega, som meldte Malthe til politiet, lyder det.

FAKTA: Det blev danskeren anklaget for

  • Den dengang 22-årige Malthe Thomsen blev anklaget for at have krænket 13 børn seksuelt.
  • Han skulle fra den 27. maj til den 4. juni have fået ni forskellige børn til at befamle sit underliv uden på bukserne.
  • Han blev mistænkt for at føre et barns hoved ned til sit underliv uden på bukserne. 
  • Derudover blev han mistænkt for at have rørt børn på numsen.
  • Børnene var mellem fire og fem år.
  • Malthe Thomsen blev anholdt i New York den 27. juni 2014.
  • Skolens egen undersøgelse har frikendt danskeren.
  • Den 14. november 2014 frafaldt alle sigtelser mod Malthe Thomsen.

Det har kostet Malthe dyrt

For Malthe Thomsen, der er blevet sygemeldt fra sit studie, har sagen haft store personlige konsekvenser, men han fortsætter stadig kampen mod systemet.

- Jeg får energien fra min familie og mine venner, der er rigtig gode til at hjælpe og spørge ind, og så har jeg en god advokat, så på den måde er jeg meget heldig. Men jeg ville også have det dårligt med ikke at gøre det. Det var ikke et stort dilemma for mig, om jeg skulle køre alt det her (sagerne, red) eller ej -  det følte jeg, at jeg var nødt til at gøre, forklarer Malthe Thomsen.

Sagen om Malthe Thomsen er én af tre skæbner, man følger i dokumentaren, der har fået titlen 'In the closed room'.

Her ses Malthe Thomsen sammen med sin advokat, Jane Fischer-Byrialsen, der medvirker i en ny dokumentar.

Fælles for de tre personer, man følger, er, at de har tilstået at have begået en forbrydelse, de ikke har begået - og at det har haft store personlige konsekvenser at blive hængt ud som forbryder, når man i virkeligheden er uskyldig.

Du kan se hele interviewet med Malthe Thomsen, da han besøgte 'Go' morgen Danmark' tirsdag den 13. december, på TV 2 Play.