Familien er muslimer og holder jul med flæskesteg: Det er der en god grund til

Morteza Pakideh og hans familie er troende muslimer, men alligevel vælger de at holde jul med flæskesteg og gaver. Det er der især én grund til.

- Et Apple Watch, proklamerer Abtin Pakideh, der går i 5. klasse, da han bliver spurgt om, hvad han ønsker sig i julegave.

Han og familien fejrer nemlig den forestĂĄende højtid, selvom de alle er troende muslimer - og det er der ifølge hans far, Morteza Pakideh, en god grund til.

- Det er kun pĂĄ grund af børnene, fordi de skal ikke føle sig udenfor i skolen eller i børnehaven, siger Morteza Pakideh, der er far til Abtin og lillebroren Benjamin.

Men ogsĂĄ forstĂĄelsen af de danske traditioner er vigtig.

- De skal vide, hvor de er, og hvad julen gĂĄr ud pĂĄ, forklarer Morteza Pakideh.

Flæskesteg på bordet

Morteza Pakideh kom til Danmark fra Iran som flygtning for 29 ĂĄr siden. Dengang boede han hos en dansk familie, og han deltog ivrigt i de hyggelige juletraditioner.

- Jeg synes, det var så dejligt og hyggeligt at være i køkkenet og lave småkager og alt det der, siger familiefaderen.

Det er Morteza Pakideh, der laver julemaden. PĂĄ familiens bord der stĂĄr blandt andet flæskesteg - en ret som bestĂĄr af svinekød, som mange troende muslimer ikke normalt spiser. Det er dog ikke et problem for familien Pakideh.

- Vi gĂĄr ikke sĂĄ meget op i, hvad vi spiser. Børnene mĂĄ spise, hvad de kan lide, forklarer Morteza Pakideh.

Kollegaer var forsigtige med at snakke om jul

Familien har oplevet, at deres omgivelser har antaget, at de ikke holdt jul.

Morteza Pakidehs kone, Farzaneh Pakideh, lagde blandt andet mærke til, at der blev taget hensyn til hende, nĂĄr emnet jul kom pĂĄ dagsordenen pĂĄ arbejdet.

- I starten var de forsigtige med, hvordan de snakkede om julen med mig, men jeg sagde til dem, at det var fint, for jeg holder jul ligesom jer, fortæller Farzaneh Pakideh.

Julen er ikke lige sĂĄ stor hos familien Pakideh, som hos mange danske familier, men alle traditionerne med juletræ og julemad praktiseres.