Livsstil

Derfor skal du ikke bruge glaskartofler til brunede kartofler

Det er nemt og bekvemt. Men ifølge kok Henrik Jyrk er det forkert at bruge glaskartofler til brunede kartofler.

En klog person har engang sagt, at smag og behag ikke kan diskuteres.

Det synspunkt kan Henrik Jyrk godt erklære sig enig i, men at kalde det brunede kartofler, hvis det er lavet af glaskartofler, det kan man ikke, mener han.

Hvad mener du? Deltag i afstemningen nederst i artiklen.

Henrik Jyrk

  • Er uddannet kok, og har i løbet af sin karriere arbejdet på flere Michelin-restauranter i ind- og udland.
  • Ejer og køkkenchef ved restaurant Ibu i København og medejer af restaurant Naes ved Kalundborg.
  • Vinder af Danmarks største kokkekonkurence Sol Over Gudhjem 2016 og 2017.

- Det er forkert at bruge glaskartofler. Det er ligesom at sige, at en frysepizza er en rigtig pizza. Det kan godt være, du synes det, men det er forkert.

- Jeg ved godt, at det er en nem løsning, men der findes ikke nogen opskrifter, hvor der står, du skal bruge glaskartofler. Glaskartofler har ligget i den der væske, og når man åbner glasset, lugter det ulækkert, siger han.

Kunne ikke lide brunet kartofler som barn

Da Henrik Jyrk var barn kunne han ikke lide brunede kartofler, fortæller han, men det ændrede sig med alderen.

- Da jeg var barn, brugte vi også glaskartofler i min familie, indtil jeg begyndte at interessere mig for madlavning og sagde stop, glaskartofler smager ikke godt.

- Nu vil alle i familien have brunede kartofler juleaften, siger Henrik Jyrk. 

Afstemning

Skal man bruge glaskartofler til brunet kartofler?