Livsstil

TV 2's læsere uenige: - Jeg har min mobil i hånden, når jeg har lyst

Lad din mobil blive hjemme juleaften. Sådan lyder dommen fra knap 3000 af TV 2's læsere.

Skoene af og mobilen slukket. Sådan det hjemme hos sociolog Anette Prehn, og mange af TV 2's læsere er enige med hende.

- Der er ikke noget værre end, når man er sammen, og folk sidder begravet med hovederne i deres telefoner. Begræns dog din afhængighed - specielt sådan en dag, skriver Tanja Østergaard Thomassen på TV 2 Nyhedernes Facebookgruppe.

Og dette gælder især på årets måske helligste dag: Juleaften.

 Jeg vil sku' ikke lade nogen samle min telefon ind! Skulle det blive aktuelt, så kommer jeg ikke.

Christine Astrup Weidekamp Jensen, facebookbruger

Faktisk mener omkring 60 procent af de knap 3000 TV 2 læsere, der har deltaget i debatten, at det ikke er i orden at være på de sociale medier juleaften.

- Her bliver mobiltelefonerne samlet ind fra både børn og voksne. Det sætter alle pris på. Især dagen efter hvor de yngre erkender, at den psykiske tilstedeværelse gjorde det hyggeligere, skriver Mette Lage Rasmussen opbakkende.

- Vores telefoner er lagt væk indtil aftenen er slut, men egentlig er det sjovt at gå på Facebook og se, hvor mange der sidder med telefonen hele aftenen og tager billeder og smider på Facebook, hvor de burde være sammen med familien, skriver Karin Gjerulff Nielsen.

- Jeg har min mobil i hånden, når jeg har lyst

Det er dog langt fra alle, der er af samme overbevisning. Otte procent mener, at der ikke er noget problem i at bruge de sociale medier juleaften.

Hvis Christine Astrup Weidekamp Jensens familie indfører mobilforbud, kan den godt vinke farvel til hendes selskab:

- Jeg har min mobil i hånden, når jeg har lyst - også juleaften. Men nu elsker jeg tilfældigvis at være sammen med min familie, så den sidder jo ikke fast i hånden. Jeg vil sgu ikke lade nogen samle min telefon ind! Skulle det blive aktuelt, så kommer jeg ikke, skriver hun på Facebook.

Hvad synes du?

Afstemning

Er det i orden at være på de sociale medier juleaften?