Livsstil

Arven splittede dem ad: Sådan er Charlenes forhold til sine søskende i dag

I mere end tre år har Charlene og hendes søskende strides om farens arv. Ikke alt er som den yngste søster ønskede.

”Tiden vil vise om familiebåndet i Esbjerg er større og stærkere end arvestriden.”

Sådan slutter dokumentarprogrammet 'Når arven splitter os' med Charlene og hendes søskendes arvestrid, der mandag aften blev vist på TV 2. I slutningen af programmet oplever seerne, hvordan fire voksne søskende er blevet enige omkring hussalg, papirarbejde og meget mere.

Vi ser også, hvordan Charlene rækker hånden ud til sin storesøster Mette, og at det giver håb om forsoning. De savner nemlig begge hinanden.

Konflikten mellem de fire søskende opstod i forbindelse med deres fars død. Under en ferie i Tyrkiet døde faren Jørn, og siden da har hans store sommerhus uden for Alanya været centrum for arvestriden.

- Jeg havde troet, at vi kunne komme til at tale sammen igen som før, så det gør ondt.

Charlene Dahlmann

Ligeglade med følelserne

Men hvordan er det så gået siden programmet blev optaget? TV 2 har talt med Charlene, som fortæller, at man ikke just kan sige, at familien er genforenet.

- Vi taler faktisk slet ikke sammen, så på det punkt er tingene i hvert fald ikke blevet bedre, siger hun.

- Jeg prøvede endnu en gang at række hånden ud ved at skrive 'glædelig jul'. At man så ikke får svar ved en højtid som julen, det påvirker mig da.

Charlene Dahlmann

Hun følte ellers, at de i forbindelse med optagelserne til programmet fik lidt mere og bedre kontakt, end de har haft de foregående tre år. Men hun har, efter optagelserne sluttede, oplevet, at kontakten ophørte helt.

- Nu har de (søsteren Mette og broren Kasper, red.) fået deres penge, som de gerne ville, og så er de ligeglade med følelserne og alt det personlige, siger Charlene.

Ingen julehilsen

Juleaftensdag tog hun hen til sin fars gravsted for at lægge en krans, og på vej derhen sendte hun sin søster en sms, hvor hun ønskede hende glædelig jul.

Hun håbede på at få en julehilsen tilbage, men måtte skuffet erkende, at der ikke kom noget svar.

- Jeg prøvede endnu en gang at række hånden ud ved at skrive 'glædelig jul'. At man så ikke får svar ved en højtid som julen, det påvirker mig da.

Netop at Charlene ikke får svar i julen, er med til at mindske hendes håb om at komme på talefod med sin søster.

- Jeg havde troet, at vi kunne komme til at tale sammen igen som før, så det gør ondt.

I programmet 'Når arven splitter os' ser vi, at Charlene har et godt forhold til sin storebror Per, og det fortæller hun til TV 2, at hun stadig har.

- Han har støttet mig gennem alt det her.

Der er stadig ingen kontakt mellem Charlene og hendes bror Kasper.

Selv om alt papirarbejdet nu er gjort op, står farens sommerhus i Tyrkiet fortsat til salg.

Kasper og Mette har valgt ikke at medvirke i programmet og har ingen kommentarer dertil. TV 2 har i dag rettet henvendelse til Kasper og Mette, men ingen af dem er vendt tilbage med kommentarer til denne artikel. Artiklen er altså blevet til på baggrund af programmets indhold og et efterfølgende interview med Charlene Dahlmann. Navnene ”Kasper” og ”Mette” er fiktive.

Her kan du se traileren til 'Når arven splitter os', hvor en betændt arvestrid udspiller sig i Esbjerg.

Hvis du ikke fik set 'Når arven splitter os', så kan du se programmet på TV 2 Play.