Livsstil

Dansk Michelin-restaurant i New York lukker

Uenigheder mellem ejerne har fået dansker til at lukke den ambitiøse skandinaviske restaurant Luksus i Brooklyn.

Den blev kendt som den første og eneste Michelin-restaurant i verden, som kun serverede øl til maden, men nu er restauranten Luksus i New York lukket.

Det skriver magasinet Grub Street ifølge Jyllands-Posten.

Luksus åbnede tilbage i 2013, og har ligget gemt bag ølbaren Tørst i Brooklyn, New York.

Den 'hemmelige' restaurant blev drevet af tidligere kok på NOMA Daniel Burns og ølbrygger Jeppe Jarnit-Bjergsø, og det er angiveligt uenigheder mellem de to, der nu betyder, at Luksus er fortid. 

- Det er trist, men jeg tænker på alt det gode, der nu kan ske, siger Daniel Burns til Grub Street.

Åbner eget bryggeri

Samarbejdet mellem Burns og Jarnit-Bjergsø er dog ikke uden resultater. Sidste år udgav de to blandt andet kogebogen 'Food and Beer', som henvender sig til folk, der er interesserede i, hvordan mad og øl passer sammen.

Og i 2017 ventes Jeppe Jarnit-Bjergsø, som står bag ølmærket Evil Twin Brewing, at åbne sit eget bryggeri i New York. 

- Det er et kæmpe skridt, og vi gør det for at fremtidssikre bryggeriet og have et sted, vi kan kalde for vores eget. Men først og fremmest handler det om at etablere Evil Twin som et ægte New York-brand. Vi har hjemme i Brooklyn, men det er alligevel som om, at vi ikke rigtigt er fra New York, før vi selv brygger øl her, har Jeppe Jarnit-Bjergsø tidligere udtalt til FødevareWatch.

Jeppe Jarnit-Bjergsø er tvilling til Mikkel Borg-Bjergsø, der står bag bryggeriet Mikkeller.

Selv om Luksus er lukket, forbliver ølbaren Tørst åben og udvider ifølge Grub Street til baglokalet på adressen i Brooklyn.