Fri

Hunde føler også svigt: Sådan vælger du den rigtige hund for dig

Der er masser af gode forholdsregler, man kan tage, hvis man overvejer at få en hund.

Det er berigende at få en hund i sit liv. Ingen tvivl om det. 

Men hvordan finder man ud af, hvilken type hund man skal have? Og vigtigst af alt - er man klar til at have en hund?

- Det forpligter at åbne hjem og hjerte til de firbenede venner, så de ikke ender hos Dyreværnet og oplever et svigt. Vi er dog heldigvis blevet rigtig gode til at finde nye hjem til hundene.

Det siger Nina Amdi Carlsen, som er hundeekspert og udrykningsleder hos Dyreværnet. 

Det skal du vide, hvis du vil have hund

Det er heldigvis ikke så tit, at Dyreværnet får adopterede hunde tilbage. Men hvis du overvejer at anskaffe dig en hund, så kan du ifølge Nina Amdi Carlsen allerede nu tænke over disse råd.

  • Sæt dig grundigt ind i hvilken race, du gerne vil have. Der er stor forskel på hvilken aktivering, de kræver. Det handler om, hvad du kan tilbyde din hund. Dyreværnet oplever desværre ofte, at folk køber en race ud fra det liv, som de gerne vil leve - ikke det liv, de har. Nogle vil gerne begynde at løbe, men gør det aldrig. Andre vil gå på jagt, men kommer aldrig afsted. Så ender man med at have en understimuleret hund.
  • Overvej grundigt din økonomi. Det er dyrt at have hund. De skal have pasning, pleje og mad, og man skal råd til tage dem til dyrlægen, hvis hunden bliver syg. Man skal påregne en udgift på 1000-1500 kroner om måneden til mad og opsparing til hunden. Tegn gerne en sygeforsikring til din hund.
  • Hvor meget kan du aktivere din hund? Du skal helst kunne aktivere den mindst 2-3 timer om dagen med samvær, gåture og træning, og det nytter ikke noget, at den skal være alene hjemme 12 timer i døgnet.
Nina Carlsen fra Dyreværnet er en af landets mest erfarne hundeeksperter og har mange års erfaring med at styre adoptionsprocesser.
  • Hvordan er din boligsituation nu og i fremtiden? Er det realistisk at have hund i den bolig, du har nu? Hvis man bliver nødt til at flytte, kan man så have hunden med?
  • Vil du have en hvalp eller en ældre hund? Der er rigtig meget arbejde i en hvalp, men det er også dejligt at følge med i dens opvækst. Der er også arbejde med en ældre hund, men der er de grundlæggende ting jo indlært.
  • Undgå at hunden havner midt i en skilsmisse. Det ender næsten aldrig godt for hunden, hvis et par går fra hinanden. Gør jer lidt tanker om det, inden I får hund.

TV 2 FRI søger medvirkende

Går du og drømmer om at få en hund, så kan lige nu tilmelde dig programmet 'Hund søger hjem'. Her er TV 2 FRI gået sammen med Dyreværnets hundeekspert Nina Amdi Carlsen, som er hundetræner og adfærdsbehandler. 

I programmet bliver hunden hovedpersonen, når den sammen med Dyreværnet skal finde det hele rigtige hjem. Nina Amdi Carlsen er med hele vejen og skal sikre, at hunden tager det hele som en sjov oplevelse.

- Jeg vælger naturligvis de helt rigtige hunde, som kan håndtere det, og vil synes, det er sjovt. De skal hvile i sig selv og være glad for mennesker. Det er vores fornemmeste opgave, siger hun.

Vært på programmet er den hundeglade Lene Beier, som selv har cockerspanielen Bruce Wayne. 

Tv-værten Lene Beier er selv meget hundeglad og har cockerspanielen Bruce Wayne.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Det handler om, at man ser det hele fra hundens synspunkt, og vi skal finde et hjem, der passer til hunden - ikke omvendt. Det giver et godt indblik i hvilken type hund, der for eksempel passer til et ungt par eller en pensionist. Men vigtigst af alt, at den hjemløse hund finder et godt, nyt hjem, siger Lene Beier.

Hvis du har lyst til at deltage i programmet, så send en mail til hundsoegerhjem@heartlandtv.dk, hvor du fortæller lidt om dig selv. Fortæl hvorfor du eller I gerne vil have en hund, og hvorfor I gerne vil medvirke i programmet. Husk at skrive navn, adresse, telefonnummer og e-mail.

🐶 TV 2 FRI søger familier til hunde uden hjem 🐶 Går du og din familie eller kæreste og drømmer om at få en hund? Nu har...

Posted by TV 2 FRI on Tuesday, January 3, 2017