TV 2 CHARLIE

Meyerheim mindes sit værste interview: - Hun irriterede mig

Den erfarne vært afslører her karrierens mindst vellykkede interview - og nogle af de snakke, der kom helt tæt på.

En lang karriere på tv har betydet massevis af skærm-samtaler med kendte fra ind- og udland for den 67-årige studievært Michael Meyerheim.

Nogle af interviewoplevelserne har sat sig bedre fast end andre, hvilket han afslører her i forbindelse med sæsonpremieren på 'Talkshowet Meyerheim' på TV 2 CHARLIE.

I den uheldige ende står et interview fra slutningen af firserne. 

- Et af de mindst vellykkede, og dermed også værste, var dengang jeg skulle interviewe Tina Turner i 'Eleva2eren' (underholdningsprogram på TV 2 fra 1988 til 1996, red). Hun var overhovedet ikke indstillet på at yde noget som helst, og jeg var måske heller ikke særlig god til at få hende til at udkomme - om jeg så må sige, fortæller Michael Meyerheim. 

Hun var rimelig afvisende

Faktisk mødtes tv-værten med den amerikanske sangerinde om eftermiddagen under prøverne på Nordisk Film - og "hun var rimelig afvisende", husker han. 

- Jeg ved ikke, hvad der stak hende, det kan være, hun ikke kunne lide mig. Jeg kan bare huske, at jeg bagefter tænkte "nå, det gik da vist ikke særlig godt". 

Han kan ikke erindre, hvad der præcist gik galt, men stemningen var ikke god mellem de to. 

- Hun irriterede mig for at sige det, som det var. Hun var ikke indstillet på at samarbejde. Så hun har aldrig stået særlig højt i min private meningsmåling, lyder det fra tv-værten, som samtidig tilføjer, at den slags oplevelser hører til undtagelsen.

- En god aften er der, hvor jeg kan mærke, at gæsterne i studiet og publikum har moret sig, siger Michael Meyerheim.

Fortsætter på skærmen

Efter 11 år med besøg i sofaen, slutter 'Talkshowet Meyerheim' efter denne sæson, men tv-værten afviser selv, at han forsvinder fra skærmen og ind i en pensionstilværelse.

- Det er ikke det, der ligger skjult. Nu stopper vi det her, mens legen er god, og så finder vi på noget andet. Men jeg kan godt forstå, hvis nogen tænker det. Jeg har jo en alder, som smager lidt af pension, siger han. 

Og det er da heller ikke en fremtidsudsigt, der skræmmer han. Når han har pause mellem produktioner, har han haft tid til at smage lidt på fritidstilværelsen. 

- Så jeg går ikke rundt med uopfyldte behov om at rejse jorden rundt, siger han.

Michael Meyerheims fortsætter som vært på 'Spørg Charlie' til efteråret og på et - indtil videre - hemmeligt tv-projekt.

- Jeg er glad for den tilværelse, jeg har nu, og det arbejde jeg har. Så længe jeg er det, så er det fint at fortsætte på den her måde. Men i det øjeblik, der ikke er arbejde længere, og jeg skal ind i en pensionstilværelse, så er det også noget, jeg glæder mig til.

Hudløst ærligt

Der har også været interviews gennem karrieren, der er kommet helt tæt på. 

- Der var engang, hvor Søs Egelind meget bevægende sad og fortalte om sit sygdomsforløb, og engang hvor Ghita Nørby fortalte hudløst ærligt om skilsmissen, som på det tidspunkt var i gang. Det var både menneskeligt og bevægende, husker han.

Men allerhelst skal der gerne være et blandingsforhold mellem det humoristiske og alvorlige.

- Det typiske for talkshowet er den lette og lattermilde stemning. Den glade stemning. Men det er godt at se, at en genre som denne her har plads til og kan rumme begge dele. 

Se sæsonpremiere på 'Talkshowet Meyerheim' klokken 20.55 på TV 2 CHARLIE eller på TV 2 PLAY.