Livsstil

Er du en elendig danser? Her er tre tricks, der får dig til at se godt ud

Søndag er det Dansens Dag og derfor en oplagt mulighed for at tjekke danseformen.

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du svinger hofterne til musikken.

I hvert fald ikke hvis du vil se godt ud samtidig. Det viser et britisk studie.

Her har forskere set på, hvilke bevægelser der er afgørende for, om vi bliver set som en god eller dårlig danser. 

Måske har du allerede en ide om, hvornår nogle ser bedre ud end andre under diskokuglen.

Men for mange kan dans fremkalde rystende knæ af skræk, som mildest talt vil have den modsatte effekt på dansegulvet. Men forskere fra Northumbria University i Newcastle har klartlagt tre typer af bevægelsesmønstre, som mænd finder attraktive hos kvinder, skriver Videnskab.dk.

Hav rytme, men dans asymmetrisk

  • Hoftebevægelser
  • Asymmetriske lårbevægelser
  • Asymmetriske armbevægelser

Det kommer måske ikke som en overraskelse, at det er en god idé at få gang i hofterne. Når hofterne er i bevægelse, så skal du bevæge dem asymmetrisk. Altså bevæge den ene side uafhængigt af den anden. Smid så armene ind i mikset. 

Dans uden at skeje for meget ud, da det ser fjollet ud og hold rytmen. Altid. 

Inernational dansedag

Den 29. april markeres hvert år som 'International Dance Day' af det Internationale Teater Institut fra Kina. 

Instituttet oprettede den særlige mærkedag i 1982, som også markerer årsdagen for Jean-Georges Noverres fødsel - manden, der menes at stå bag den moderne ballet. 

Intentionen med dagen er at fejre dansen på trods af fysiske grænser samt etnicitet, politiske og kulturelle grænser. 

Kilde: International Dance Day

Hvis du danser for symmetrisk, så bliver det for stift, og hvis det bliver for vildt, kan det sende et signal om, at man lider af sygdom såsom Tourettes syndrom, skriver forskerne. 

Hvis det er lidt svært at forestille sig, så har forskerne lavet to animationer, som viser en god og en dårlig danser. 

Asymmetriske hoftebevægelser, asymmetriske armbevægelser og ikke for gakket dans. Sådan slår en god danser sig løs på dansegulvet.

Symmetriske hoftebevægelser. Symmetriske armbevægelser og stiv holdning. Sådan danser en dårlig danser. Formentlig alene på dansegulvet.

Se mig danse

Forskerne på Northumbria University lavede et eksperiment, hvor de inviterede 39 kvinder, som ikke var professionelle dansere. De fik hver et beat, som de skulle danse til med måleudstyr monteret, så forskerne bagefter kunne monitorere deres bevægelser.

- For at fjerne forstyrrende elementer fjernede vi kvindernes udseende fra animationen, så vi kun havde bevægelserne tilbage, siger lektor i psykologi fra Northumbria Nick Neave, der er medforfatter til studiet til Videnskab.dk.

Resultatet blev de animationer, som ses i videoerne. 

Slutteligt fik et hold mænd og et hold kvinder til opgave at give danserne karakterer og ved at sammenligne karaktererne med målinger af dansernes bevægelser, fandt de frem til de egenskaber, som gode dansere har til fælles. Forskerne fandt også ud af, at mænd og kvinder er enige om, hvordan man danser godt.

Afstemning

Hvor svært har du ved at danse?