Livsstil

Overholder du disse råd, når du pakker bil til ferien?

Når det gælder sikkerhed, er det ikke ligemeget hvordan bilen pakkes. Følg disse tre råd, og kom sikkert på ferie.

En tungt lastet feriebil bruger længere bremselængde og undviger langsommere end den tomme bil. Dog kan du bevare din bil så sikker som muligt ved at følge de simple råd, som Bilzonens chefredaktør Flemming Haslund giver her og i videoen herover.

Pas på den tunge bagage

For at bevare bilens køreegenskaber skal du kun pakke feriens lette bagage i tagboksen. Aldrig, aldrig tung bagage derop. Den tunge bagage skal i bagagerummet og pakkes så langt inde i bagagerummet som muligt. Og husk aldrig at overskride, hvor tungt bilen må læsses – tjek instruktionsbogen.

Vigtigt: Husk dæktrykket

For at bevare bilens stabilitet og dermed sikre køreegenskaber, er det et must at hæve trykket i dækkene. Se i instruktionsbogen eller på et særligt skilt i døren - på nogle biler ved tankdækslet - hvor meget ekstra luft, der skal i dækkene.

Vinterdæk, pigdæk, snekæder

Selvfølgelig har du monteret vinterdæk, når du skal på vinterferie. Det er det eneste fornuftige, og i mange lande er det et lovkrav. I en række lande er det yderligere et krav at køre med pigdæk. Få overblik over de mange forskellige regler i FDM’s oversigt – se link til oversigten herunder

Her er den store oversigt over reglerne for vinterdæk i udlandet.

Hvis du møder glatte veje

Tre tips, der kan forhindre, at du kører galt på glatte veje.

  1. Først og fremmest køre langsommere, meget langsommere.
  2. Dernæst skal du holde meget mere afstand.
  3. Du skal ”tage blødt” på rat, speeder og bremse; det sænker risikoen for, at bilen skrider ud.

Bonustip: Hvis du har brug for at bremse hårdt, skal du virkelig knalde bremsen i bund, så virker bilens ABS-bremser nemlig optimalt.