Fri

TV 2 FRI giver 'En have i gave'

I otte programmer bliver otte danskere overrasket med en drømmehave - simpelthen fordi deres nærmeste synes, de fortjener det.

Vildnæs bliver tæmmet, kedelige græsplæner bliver nytænkt, og nordvendte forhaver lives op. Men bedst af alt: Den uvidende haveejer bliver overrasket og overvældet af følelser, når hun eller han vender hjem efter to dage og ser den kæmpe forvandling!

I 'En have i gave' er der nemlig plads til de store følelser, når vært Ellen Nybo sammen med haveeksperterne Dorthe Kvist og Knud Bundgaard rejser Danmark rundt for at forvandle uoverskuelige jordbunker til hyggelige oaser. Du kan følge med i den rørende historie - fra tankerne bag de storslåede haveskitser og hele vejen igennem de lærerige processer, der giver masser af brugbare tips og tricks til selv at gå i gang med at bygge terrasse, plante ny hæk, skabe hyggelige uderum og stifte hundredevis af nye plantebekendtskaber. 

Vores to haveeksperter, Knud og Dorthe, allierer sig med lokale teams af anlægsgartnere og flittige familiemedlemmer og venner, når de rejser rundt i alle kroge af landet for at gøre grønne drømme til virkelighed. Og hvert et spadestik bliver en kamp mod tiden, for de har kun to dage til at få haverne forvandlet. Sammen med vores vært Ellen Nybo følger vi hovedpersonerne og venter spændte på, hvordan gaven vil blive modtaget, når den intetanende ejer vender hjem og opdager den vilde forvandling.

På besøg i Gundsømagle

Ellen Nybo og eksperterne starter ud med et besøg hos Mette og Peter i Gundsømagle, der får forvandlet deres villahave til et spiseligt fristed, hvor der er plads til både samvær og kreative projekter.

Peter er typen, der altid hjælper alle omkring sig, men ofte glemmer sig selv. Familien har haft nogle hårde år med sygdom, og nu synes Peters kone, Mette, at Peter skal have en hånd med sine mange uoverskuelige haveprojekter.

Den idé er både familie og venner med på, og sammen med haveeksperterne Knud og Dorthe rykker et stort hold professionelle ind i villahaven og får på kun to dage gjort de grønne drømme til virkelighed.  Og Peter bliver i den grad overrasket, når han får 'En have i gave'!

Eksperterne

Dorthe Kvist er havedesigner og forfatter. Til daglig arbejder hun med at indrette både haver og indendørsrum i sit designfirma. Et af hendes specialer er at omdanne små vanskelige arealer i byen til brugbare haver for dem, der bor der.

Knud Bundgaard er vokset op på en planteskole. Han er en erfaren havearkitekt, der lægger vægt på at forene haven med det hus, der hører til grunden. I sit firma tegner han haver for både offentlige og private kunder.

'En have i gave' har premiere på TV 2 FRI mandag 20. februar klokken 21.15. Du kan allerede nu se premiereprogrammet gratis på TV 2 PLAY.