Vandt sit livs fødselsdagsgave i 'Nybyggerne': Her fandt de hjælpen

De imponerede dommerne ved at bygge et fuglehus over sengen. Men faktisk var netop dét lige ved at gå galt, afslører ugens 'Nybygger'-vindere her.

Deres plan var at stå som vindere, når husets første værelse skulle stå klar på Jonas' fødselsdag. Og sådan gik det også for parret fra rødt hus, Cecilie og Jonas.

Deres soveværelse blev nemlig kåret til det bedste af dommerne, og dermed kunne de indkassere 20.000 ekstra på byggekontoen allerede efter den første uge i 'Nybyggerne'.

- Vi er pavestolte over, at vi har vundet. Vi er fuldstændig nye nybyggere og har faktisk ikke haft styr på noget som helst. Det hele er foregået via Youtube, og så er det ellers bare learning by doing, fortæller Cecilie Handberg til TV 2.

Fik teori fra iPad'en

Parrets tilgang til projektet er derfor at have et teoretisk forløb kørende på iPad'en og et praktisk forløb kørende i virkeligheden.

Og det er ikke altid lige nemt at forene de to forløb.

- At få den kreative idé er én ting, men rent faktisk at udføre den kræver jo en form for håndværk, som vi skal trænes i at udføre. Så det har været en prøvelse, siger Jonas Henriksen.

Cecilie og Jonas fra 'Rødt hus' i Nybyggerne
Cecilie og Jonas fra 'Rødt hus' i Nybyggerne Foto: Lars Horn / TV 2

Dommerne var særligt imponeret over parrets idé med fuglehuset over sengen. Men det var også den del, der var lige ved at få læsset til at vælte.

Nybyggerne kæmper om 2,9 millioner kroner

Fire par skal i løbet af 10 uger skabe en personlig drømmebolig med begrænsninger på tid og penge, men ubegrænsede mængder kreativitet og knofedt.

Peter Ingemann følger de medvirkendes strabadser, når de hver uge kæmper om at vinde ekstra penge til det samlede projekt.

I finalen, der sendes live, afgør seerne via sms, hvilken familie, der vinder konkurrencen og dermed huset fra 2E Bolig til en værdi af 2,9 millioner kroner.

'Nybyggerne' bliver sendt hver onsdag klokken 20.00 på TV 2

Var lige ved at gå galt

Fuglehuset tog nemlig længere tid en planlagt - og da soveværelset skulle stå klar, var det heller ikke helt, som det skulle være.

- Det her monstrum var det, der næsten knækkede hele filmen. Vi er glade for, hvad det blev til, men den tog så lang tid, at vi ikke nåede at få den slebet, forklarer Jonas Henriksen og tilføjer:

- Det er den, der er skyld i, at vi var oppe hele natten, og at vi ikke har sovet et eneste minut.

'Nybyggerne' bliver sendt hver onsdag klokken 20.00 på TV 2. Klik på billedet af parrene herunder og læse mere om hvert pars personligheder, roller og udfordringer:

Her er de fire par i Nybyggerne