Test af babyalarmer: Disse fĂĄr dumpekarakter

Forbrugerrådet Tænk har i februar testet syv babyalarmer og flere at dem har kritiske fejl.

Lægger du en babyalarm hos dit barn når det sover, vil du gerne være sikker på, at den virker.

Men en ny test viser, at flere babyalarmer ikke lever op til den simple opgave.

Udover at nogle af alarmer ikke er pĂĄlidelige, viser testen fra ForbrugerrĂĄdet Tænk ogsĂĄ, at den reelle rækkevidde for flere af alarmerne ikke stĂĄr mĂĄl med, hvad de lover.

Babyalarmen 'Philips Avent SCD620' har ifølge Philips en rækkevidde pĂĄ henholdsvis 300 udendørs og 50 meter indendørs. Men i ForbrugerrĂĄdets test rækker alarmen kun 33 meter. Babyalarmen har testens ringeste rækkevidde, bĂĄde indendørs/udendørs, men ogsĂĄ mellem etager.

Philips’ kommentar til testresultaterne er, at der på emballage og i manual er angivet, at rækkevidden for babyalarmer er “op til 50 meter”. Det skriver de til Forbrugerrådet Tænk.

Ustabilt wi-fi kan være et problem

Forsvinder signalet på din babyalarm, vil de fleste forældre gerne vide det. Seks ud af de syv alarmer giver lyd, hvis signalet bliver tabt, men dog ikke 'iPNova IP-10' der fungerer ved hjælp af wi-fi.

Alarmen fungerer ved, at du slutter et kamera til din telefon, sĂĄ du kan se barnet pĂĄ din mobile enhed. Det fungerer dog kun, hvis der er wi-fi, og babyalarmen kan ikke indstilles til at give lyd, hvis wi-fi signalet forsvinder.

"Man risikerer at miste forbindelsen til babyenheden ved ustabilt wifi. Og telefonen kan ikke benyttes til andet, mens alarm-appen er aktiv og overvåger det sovende barn," skriver Forbrugerrådet Tænk i deres test.

Testens vinder er Capidi by Padwico, fordi "den har en god rækkevidde, er enkel at bruge og uden overflødige ekstrafunktioner."

De testede alarmer virker alle upĂĄklageligt i frostvejr. Ifølge testen dur alle de syv alarmer fint, ned at minus ti grader, hvilket er den laveste temperatur, som Sundhedsstyrelsen anbefaler at lade raske børn sove ude i.

Hele testen kan du se på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside.